Tgrt Haber
14 Ocak 2022 15:41

36 milyon koronalıya rağmen binlerce kişi Ganj Nehri'ne girdi

Covid-19'un Delta varyantının çıkış noktası olan Hindistan'da milyonlarca koronavirüs vakasına rağmen binlerce kişi Ganj Nehri'ne aynı anda girdi.

36 milyon koronalıya rağmen binlerce kişi Ganj Nehri'ne girdi
covid-19,koronavirüs,hindistan,ganj nehri

Her sene 14 Ocak'ta Hindistan'da kutlanan Makar Sankranti Festivali, koronavirüs vakalarına rağmen düzenlendi.  Binlerce Hindu’nun Ganj Nehri’nde yıkanarak günahlarından arındığına inandığı günde çok az sayıda kişinin Covid-19 tedbirleri kapsamında maske taktığı görüldü.

Uttar Pradeş eyaletinden ailesiyle birlikte Ganj Nehrine yıkanmak için gelen Ram Phal Tripathi, “Maskeyle nefes alamıyorum. Her yıl buraya dalış yapmak için geliyorum. Bu yıl nasıl kaçırabilirdim ki” dedi.

36 milyon koronalıya rağmen binlerce kişi Ganj Nehri'ne girdi

HİNTLİ DOKTORLAR ENDİŞELİ

Hindistanlı doktorların bu yıl festivalin Covid-19'u aşırı yaymasından endişe ettikleri için Batı Bengal eyalet yüksek mahkemesine festivale verdikleri onay kararının geri çekilmesi için başvuru yapamadığı da öğrenildi.

36 milyon koronalıya rağmen binlerce kişi Ganj Nehri'ne girdi

TOPLAM VAKA SAYISI 36 MİLYON

Hindistan Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 264 bin 202 yeni Covid-19 vakası tespit edildiğini ve toplam vaka sayısının da 36 milyon 58 bine yükseldiği açıkladı. Hayatını kaybeden kişi sayısı ise 315 olarak açıklanırken, toplam can kaybı da 485 bin 350’ye ulaştı.

Hindistan’da geçen ay Omicron mutasyonu nedeniyle Covid-19 vakalarında 30 kat artış yaşanmış fakat çoğu kişinin hastaneye yatmadan evde tedavi olarak iyileşebildiği aktarılmıştı.

Öte yandan geçen yıl ülkenin kuzeyinde yapılan dini bir toplantı sonrasında ise, Covid-19 vakalarında büyük bir artış yaşanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...