Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Haziran 2021 12:06

38 eş 94 çocukla dünyanın en geniş ailesine sahip Ziona Chana öldü

Hindistan'ın Mizoram eyaletinde 38 eşi ve 94 çocuğuyla beraber dünyanın en geniş ailesine sahip Ziona Chana 76 yaşında hayatını kaybetti.

38 eş 94 çocukla dünyanın en geniş ailesine sahip Ziona Chana öldü
hindistan,ziona chana

Dünyanın en en geniş ailesine sahip olmasıyla tanınan Ziona Chana Hindistan'ın Mizoram eyaletinde hayatını kaybetti. Eyalet Başbakanı Zoramthanga, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Başbakan, 38 eşi ve 94 çocuğu olan Chana’nın ailesine baş sağlığı diledi. 76 yaşında vefat eden Chana, diyabet ve hipertansiyon hastasıydı. Geçtiğimiz gün sağlık durumunun kötüleşmesiyle hastaneye kaldırıldı fakat tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

AİLESİ 181 KİŞİDEN OLUŞUYOR

Hindistanlı Chana'nın dünyanın en geniş ailesine sahip olmasına dair bir kanıt bulunmasa da herkes onu bu özelliğiyle tanıyor. Chana'nın aile üyelerinin sayısı ise net olarak bilinemiyor. Yerel kaynaklara göre, 33 torunu olan Chana ailesinin 181 kişiden oluştuğu tahmin ediliyor.

38 eşi ve 98 çocuğuyla Chana ve ailesi bölgeye turist de çekiyor. Chana'nın ailesi, Baktawng Tlangnuam köyündeki 100 odası bulunan 4 katlı bir evde yaşıyor. Yerel basına göre, eşleri Chana'nın yatak odasının yanındaki bir yatakhanede kalıyor. 1945 yılında doğan Ziona Chana, kendisinden 3 yaş büyük olan ilk eşiyle 17 yaşındayken evlendi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...