Tgrt Haber
26 Ekim 2021 10:37

Boz ayı saldırdı, 400 kiloluk ayıdan bakın nasıl kurtuldu!

ABD’de bisiklet sürerken boz ayı saldırısına uğrayan bir kişi, 400 kiloluk hayvanı tekmeleyerek hayatını kurtardı.

Boz ayı saldırdı, 400 kiloluk ayıdan bakın nasıl kurtuldu!
Ayı saldırısı

ABD’nin Alaska eyaletinde sabah saatlerinde bisiklet süren bir kişi, boz ayı saldırısına uğradı. Bisikletçi, 400 kiloluk boz ayıyı bacağından ısırdığı sırada tekmeleyerek savuşturmayı başardı.  Alaska Yaban Hayatı Birliklerinden yapılan açıklamaya göre olay, Alaska'nın güney merkezindeki Denali Ulusal Parkı'ndan yaklaşık 30 mil uzaklıktaki Cantwell'de meydana geldi.

Boz ayı saldırdı, 400 kiloluk ayıdan bakın nasıl kurtuldu!

SİLAHINI KULLANMADI

Yanında silahı olan kişi boz ayıya karşı kullanmamayı tercih etti. Nehir boyunca bisiklet kullanan bisikletçi, ayı izlerini fark etmediğini söyledi. 30-45 metre sonra ayının karşısına çıktığını belirten bisikletçi, “Bisikletimden indim ve ayıya bağırmaya başladım. Bana saldırdı, yere düştüm. Sağ bacağımdan ısırdı, o sırada bir tekme attım ve kaçtı” dedi. Ayının uzaklaşmasının ardından 400 metre ilerideki yola kadar çıkmayı başaran bisikletçi, bir arkadaşı tarafından Healy Tıp Kliniğine götürüldü. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...