Tgrt Haber
29 Ocak 2022 11:08

45 yıllık sır cinayet mezarda çözüldü! Katili soy ağacı dizilimi ele verdi

ABD polisi 4 kadının katilini soy ağacı ve DNA dizilimini kullanarak buldu. Akrabasının DNA’sından katile ulaşan polis, katilin 1981'de hapishanede intihar ederek ölen bir kişi olduğunu ortaya çıkardı.

45 yıllık sır cinayet mezarda çözüldü! Katili soy ağacı dizilimi ele verdi
say ağacı dizilimi,DNA,Joe Ervin

ABD polisi, 1978 ile 1981 yılları arasında cinayete kurban giden dört kadının katilini yaklaşık 45 yıl sonra çözdü. Cinayetin çözülmesi için genetik soyağacı ve DNA dizilimini kullanıldı. Ancak katil, 1981'de bir polisi ölümcül bir şekilde vurmaktan hapishanede yatan ve intihar ederek ölen Joe Ervin olduğu ortaya çıktı.  

Yetkililer dört kadının katilinin Joe Ervin olduğunu belirlemek için DNA kanıtlarını kullandı. Ervin'in mezarını 2021'in sonlarında açıldı ve onun DNA diziliminin olay yerinde bulunan DNA’larla eşleştiği belirlendi. 

SOY AĞACI DİZİLİMİ ELE VERDİ 

İlk etapta dört cinayet ayrı dosyalar üzerinden soruşturuldu. Ancak soruşturma dosyaları, olay yerinde bulunan DNA kalıntıları eşleşince 2013 ve 2018 yılları arasında bir araya getirildi. 2019'da Denver Polis Suç Laboratuvarı, Teksas'ta katil ile bir soy bağı ilişkisini ortaya çıkardı. Böylece katilin DNA profiliyle eşleşen yakın biyolojik akrabalarını buldular. Bu araştırmalar sonucunda, Ervin şüpheli olarak tanımlandı ve mezarı açıldı. Polis, DNA analizinin katilin Ervin olduğunu doğruladığını söyledi.

KATİLİ MEZARDA BULDULAR 

Ervin tarafından  Dolores Barajas, Madeleine Furey-Livaudais, Gwendolyn Harris ve Antoinette Parks öldürüldü.   

Denver Polis Şefi Paul Pazen, düzenlediği basın toplantısında, "Fail, intihar etmesinden dolayı aşağılık eylemlerinden tam olarak sorumlu tutulamıyor. Ancak mağdurların ailelerine kimin sorumlu olduğunu bilmenin biraz huzurunu yaşatacağını umuyoruz” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...