Tgrt Haber
22 Ekim 2021 11:59

5 Hintli nehre düşen dağcıları sarıklarıyla kurtardı

Kanada'nın Britanya Kolumbiyası'nda kaygan kayalar nedeniyle nehre düşen iki dağcıyı, 5 Hintli sarıklarını birbirine bağlayarak kurtardı. Hintli gençler, ülkede 'kahraman' ilan edildi.

5 Hintli nehre düşen dağcıları sarıklarıyla kurtardı
hintli,kanada,dağcı,kurtarma

11 Ekim'de Kanada'nın Golden Ears Eyalet Parkı'nda yürüyüş yapan 5 Hintli, beklenmedik bir olayla karşılaştı ve ülkede 'kahraman' ilan edildiler. Hintli gençler, yürüyüş yaptıkları esnada iki kişinin kaygan bir kayanın üzerinden nehre doğru düştüklerini gördüler. Nehre düşen dağcılar, kayalıklara geri çıkmada ise başarılı olamadı. Hintli gençler, dağcılara yardım etmek için acil servisi aramak istediler fakat cep telefonu sinyalleri yoktu. Bu durum karşısında ne yapacaklarını bir süre düşünen gençler, eşyalarını ve kafalarındaki sarıkları birbirine bağlayarak dağcıları kurtarmaya karar verdiler. 

5 Hintli nehre düşen dağcıları sarıklarıyla kurtardı
Hintli gençlerin dağcıları kurtarma anları

Kahraman Hintli gençlerden biri olan Kinda, o anları şu sözlerle anlattı:

''Bir süre onları nasıl çıkaracağımı düşündük fakat nasıl çıkaracağımızı bilmiyorduk. Yardım bulmak için on dakika kadar yürüdük sonra sarıklarımı bağlama fikrini bulduk.''

Kinda ve arkadaşları, kumaşı oldukça güvenli olan sarıklarını birbirine bağlamak için üzerlerindeki diğer eşyalarını da çıkardılar ve nehre düşen iki dağcıya doğru fırlattılar.

5 Hintli nehre düşen dağcıları sarıklarıyla kurtardı
Dağcıları sarıklarıyla yukarı çekerken

Dağcılara sarıklara tutunmalarını söyledikten sonra ise bir kurtarma zinciri oluşturarak dağcıları yukarı doğru çektiler. Kinda, Hindistan'da ''SAhip olduğumuz her şeyle hatta sarıklarımızla birine elimizden geldiğince yardım etmemiz öğretildi bize'' dedi.

5 Hintli nehre düşen dağcıları sarıklarıyla kurtardı
Başarılı kurtarma çalışmasının son evresi

İki dağcı, ayrılmadan önce Kinda ve arkadaşlarına teşekkür etti. Kimlikleri ise bilinmiyor.

Kahraman gençler, dağcıları kurtardıkları anları amatörce kayda aldılar ve sosyal medyada paylaştılar. Video, kısa sürede binlerce kişi tarafından izlendi ve viral haline geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...