Tgrt Haber
25 May 2021 22:46

5 ülkeden Suriye'de yapılacak seçimlere yönelik açıklama

Fransa, Almanya, İtalya, Birleşik Krallık ve ABD tarafından Suriye seçimlerine ilişkin yapılan ortak açıklamada, Suriye’de yarın yapılacak olan devlet başkanlığı seçimlerinin özgür ve adil olmayacağına vurgu yapıldı.

5 ülkeden Suriye'de yapılacak seçimlere yönelik açıklama
suriye,seçim,suriye seçim

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD ile 4 Avrupa ülkesinin dışişleri bakanlarının Suriye seçimlerine ilişkin ortak yazılı açıklamasını duyurdu. Açıklamada Suriye’de yapılacak olan devlet başkanlığı seçimlerinin özgür ve adil olmayacağı vurgulanırken, “Esad rejiminin, BM Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararının çerçevesi dışında bu seçimleri gerçekleştirme kararını reddediyoruz." ifadesi kullanıldı.

“SEÇİME TÜM SURİYELİLERİN KATILMASI GEREKİYOR”

Yapılan açıklamada ayrıca seçim sürecini kabul edilmeyeceği ve Suriyeli muhaliflerin söz konusu seçimleri "meşru görmediklerine" de dikkat çekildi. Suriye'de özgür ve adil bir seçimin ancak BM gözetiminde ve uluslararası şeffaflık ve hesap verebilirlik koşulları altında yapılabileceği belirtilen açıklamada, "Bir seçimin güvenilir olabilmesi için ülke içinde yerinden edilmiş olan Suriyeliler, mülteciler ve diasporadakiler de dahil tüm Suriyelilerin güven içinde katılabilmesi gerekmektedir." değerlendirmesinde bulunuldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...