Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Aralık 2021 16:56

50 yıllık enkazda bulduğu hazineyle milyoner oldu

Fransa'da Mont Blanc dağında 50 yıl önce düşen uçağın enkazında bir dağcı, 2013 yılında safir, zümrüt, yakut gibi değerli taşlar buldu. O dönem değerli taşları yetkililere teslim eden dağcı, 8 yılın ardından ödüllendirildi, milyoner oldu.

50 yıllık enkazda bulduğu hazineyle milyoner oldu
fransa,,dağ,,enkaz,,hazine,,dağcı,

İsmi açıklanmayan bir dağcı, Fransa ile İtalya arasında bulunan Mont Blanc dağındaki bir buzulda 2013 yılında, değerli taşlarla dolu metal bir kutu buldu. Kutunun içinden zümrüt, yakut ve safir koleksiyonu çıktı. Kutunun üzerinde ''Hindistan'da üretildi'' yazıyordu ve yaklaşık 100 değerli taş vardı. Kutunun sahibi, 1950 ve 1966'da Mont Blanc yakınlarında düşen iki Air India uçuşundan birinde ölen bir yolcuya ait olduğu düşünülüyor. 

Dağcı, kutuyu bulmasının ardından yerel bir karakola giderek kutuyu teslim etti. Aradan geçen 8 yılın ardından dağcı, dürüstlüğü nedeniyle ödüllendirildi. Chamonix Belediye Başkanı Eric Fournier, Agence France-Presse'ye (AFP) sahibinin kimliği belirlenemediği için değerli taşların bu hafta yerel makamlar ve dağcı arasında paylaştırıldığını duyurdu.

50 yıllık enkazda bulduğu hazineyle milyoner oldu

France24'ün haberine göre, hazine iki eşit parçaya ayrıldı ve hem dağcıya hem de yerel makamlara 150 bin euro yani yaklaşık 2,36 milyon lira değerinde bir mücevher verildi. Ödülden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen dağcı, önceliği evinde tadilat yapmak için kullanacağını söyledi. 

NE OLMUŞTU?

Öte yandan 1950 ve 1966 yıllarında iki farklı Air India uçağı Mont Blanc'a düştü. Dağcılar, yıllar boyunca rutin olarak iki uçağa ait enkazı aradı, ceset parçaları ve çeşitli eşyalar buldu. Yetkililer, değerli taşların 1966'da Mumbai'den New York'a giden uçaktan gelmiş olabileceğine inanıyorlar. Mumbai'den uçan Boeing 707, 24 Ocak 1966'da Mont Blanc'ın güneybatı yüzüne düştü. Kaza, Hindistan'ın nükleer programının öncüsü Homi Jehangir Bhabha da dahil olmak üzere 117 kişiyi öldürdü.

 

Geçen yıl ise Mont Blanc'ın Bossons bölgesinde eriyen buz, Indira Gandhi'nin Hindistan başbakanı olduğu zamana ait manşetlere sahip birçok eski Hint gazetesini ortaya çıkarmıştı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...