Tgrt Haber
11 Eylül 2021 23:38

500 milyon yıl önce yaşayan canlının fosili kıyıya vurdu

Kanada'nın Rocky Dağları'ndaki bir su göletinin kıyısında ilginç bir cisim bulundu. Yapılan incelemeler sonucu kıyıya vuran şeyin yaklaşık 500 milyon yıl önce yaşadığı tahmin edilen bir hayvanın fosili olduğu belirlendi.

500 milyon yıl önce yaşayan canlının fosili kıyıya vurdu
kanada,,fosil,,canlı,

Kanada'daki bir buluş bilim dünyasında heyecan uyandırdı. 500 milyon önce yaşayan bir canlının kafasına ait olduğu tahmin edilen fosil, Rocky Dağları'ndaki su göletinin kıyısına vurdu.

DÖNEMİNE GÖRE DİĞER DENİZ CANLILARINDAN BÜYÜK

Araştırmaya göre bu canlı okyanus diplerinde 500 milyon yıl önce dolaşıyordu. O zamanlar sadece birkaç santimetre uzunluğunda olan diğer deniz canlılarına göre büyük bir hayvandı ve boyu yaklaşık 50 santimetreydi.

Royal Ontario Müzesi'nden Richard M. Ivey Omurgasız Paleontolojisi Küratörü ve çalışmanın yazarı Jean-Bernard Caron, "Bu hayvanın büyüklüğü kesinlikle akıllara durgunluk veriyor. Bu Kambriyen döneme ait şimdiye kadar bulunan en büyük hayvanlardan biri" şeklinde konuştu.

500 milyon yıl önce yaşayan canlının fosili kıyıya vurdu

UZAYLILARI ANDIRIYOR

540 milyon yıl önce yaşanmaya başlanan Kambriyen dönemde dünyada adeta bir hayvan patlaması gerçekleşmişti. Bu hayvanlar arasında Titanokorys Gainesi'nin de bulunduğu dış iskelet, parçalı gövde ve uzantılara sahip eklembacaklılar da yer alıyordu. Ayrıca dev deniz hayvanının ananas dilimine benzeyen ağzı, pençeleri, iri gözleri ve dikenli bir kubbeyi andıran yüzen kafası, uzaylılara benzer özellikleri andırıyordu.

Toronto Üniversitesi'nde ekoloji ve evrimsel biyoloji alanında doktora yapan ortak yazar Joe Moysiuk ise "Kafası vücuda göre o kadar uzun ki, bu hayvanlar neredeyse yüzen kafalar olarak sayılabilir" açıklamasında bulundu.

500 milyon yıl önce yaşayan canlının fosili kıyıya vurdu

BÜYÜK VE SİVRİ UÇLU KAFASINI AVLANMADA KULLANIYOR

Titanokorys Gainesi büyük ve sivri uçlu kafasını yüksek ihtimalle deniz tabanını kazıp avını pençeleriyle yakalamak için kullanıyordu. Yırtıcı hayvan, iki yıl önce aynı bölgede bulunan Cambroraster Falcatus'a benzetiliyor. Araştırmacılar Titanokorys Gainesi'nin daha eksiksiz bir fosilini aramak için gelecek yaz aynı bölgeye geri dönmeyi planlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...