Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Temmuz 2021 11:33

6 ay Covid'i atlatamadı tekerlekli sandalyeye bağımlı hale geldi

İngiltere'de aylarca Covid 19'u atlatamayan 49 yaşındaki maraton koşucusu, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.

6 ay Covid'i atlatamadı tekerlekli sandalyeye bağımlı hale geldi
ingiltere,covid 19,koronavirüs

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 kişiden kişiye değişiklik gösteriyor. Bazı insanlar Covid'i bir hafta, 10 gün gibi bir sürede atlatırken bazıları ise aylarca mücadele etmek zorunda kalıyor.

Covid'i aylarca atlatamayanlarda ise geriye kalıcı başka hastalıklar kalabiliyor. 49 yaşındaki Lisa Gill de bunlardan biri... 6 ay boyunca Covid'le mücadele eden Gill, şimdilerde evinden her ayrıldığında tekerlekli sandalye kullanmak zorunda. Lisa Gill, yaşadıklarını söyle anlattı:

"Bir keresinde duş almaya çalışıyordum ve başım döndü. Oturmak zorunda kaldım ve bayılacağımı sandım. Havlumu sanıp orada oturdum ve aşağı baktım ve ayaklarım tamamen mosmor olmuştu. sadece 'neler oluyor, bu normal değil' diye düşündüm."

"Kocam eski bir hemşire bu yüzden bana çok iyi bakti, tek başıma ya da başka biriyle yaşıyor olsaydım yüzde 100 hastanede olurdum."

6 ay Covid'i atlatamadı tekerlekli sandalyeye bağımlı hale geldiGill, durumunun zamanla kötüleştiğini ve zamanla merdiven çıkmakta zorlandığını söyledi. Başını kaldırmanın bile zor olduğunu söyleyen Gill, ağzının içinde beyaz yumrular oluştuğunu söyledi. The Mirror'ın haberine göre, 8 hafta sonra ise her şey daha da kötüleşti. Kollarında ve bacaklarında iğne batarcasına acılar olduğunu söyleyen Gill, bu acının zamanla diline, yüzüne, ağzına yayıldığını söyledi.

Bu acıların ardından yeniden doktoruyla temasa geçen Gill, Covid'in 40'tan fazla semptomunu deneyimlediğini son altı ayını evde, tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyarak geçirdiğini söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...