Tgrt Haber
23 Haziran 2021 09:08

6 kez soyuldu ilginç bir yöntemle önlem aldı

İngiltere'de telefon tamiri dükkanına sahip olan bir kişinin iş yeri 3 yılda 6 kez soyuldu. Dükkan sahibi, ilginç bir yöntemle önlem aldı.

6 kez soyuldu ilginç bir yöntemle önlem aldı
hırsız,ingiltere

İngiltere Middlesbrough'da bir telefon tamircisi, dükkanına giren hırsızlardan yaka silkti. 50 yaşındaki Parvez Ahktar'ın dükkanına 3 yılda 6 kez hırsız girdi ve on binlerce sterlin zarara uğradı. Hırsızlardan usanan Ahktar, alışılmışın dışında bir yöntemle güvenlik önlemi aldı. Hırsızları caydırmak için dükkanın içini ve dışını keskin jiletli tellerle donattı.

Akhtar, 3 yıl içinde her 7 ila 8 ayda bir hırsızlık vakaları bildirdi, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"İlk kez çatıyı kesip iPhone'larımdan bazılarını almak için içeri girdiler. İlk olayda 25 civarında telefon çaldılar ve bu telefonlar bir daha bulunamadı.''

Bu olayın ardından Ahktar, güvenlik önlemlerini artırarak, daha güvenli bir kapı yaptırdı, dükkanına alarm taktırdı. Fakat bunlar da çözüm olmadı. Daha sonra, ek bir koruma katmanı için mağazasını jiletli telle döşemeye karar verdi, tezgahın önüne, tavanın altına ve çatının üstüne koydu. Hatta bir de kamera sistemiyle evindeyken dahi dükkanını izlemeye başladı.

6 kez soyuldu ilginç bir yöntemle önlem aldı

Hırsızlar ikinci kez de dükkanına çatıdan girdiler fakat bu kez hiçbir şey çalamadan geri gittiler. The Sun'ın haberi göre Ahktar, bunun sebebinin tezgahın arkasına ve çatının altına koyduğu jiletli teller olduğunu söyledi. Hırsızlar, dükkandan bir şey çalamayınca ise dükkana zarar verdiler, panjuru ve pencereyi kırdılar.

Ahktar, hırsızların üçüncü kez de pencereden içeri girdiklerini söyledi. Beş hırsızlık olayını polise bildirdiğini fakat bir sonuç alamayınca altıncı hırsızlık olayında polise bildirme gereği duymadığını söyleyen dükkan sahibi, artık her akşam telefonları dükkandan çıkardığını her sabah geri getirdiğini söyledi. Ayrıca dükkandan çıkmadan önce ve her sabah jiletli tellerle dükkanının içini ve dışını sarıyor.

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...