Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Mart 2016 05:01

6'ncı Bölge'yi Google Earth buldu

ABD ordusunun 6'ncı Bölge olarak bilinen çok gizli üssünü, Google Earth görüntüledi. Gizli silahların denendiği iddia edilen hava üssü, Las Vegas'a 128 kilometre mesafede

6'ncı Bölge'yi Google Earth buldu
abd, bölge,

Teknoloji devi Google firmasının harita uygulamalarından Google Earth, ABD ordusu tarafından kullanıldığı bilinen ve koordinatları bugüne kadar gizli tutulan hava üssünü görüntüledi. Las Vegas Review Journal gazetesinde yayımlanan bir haberde, Google Earth'ün uygulamaya yeni eklediği fotoğraflarda, ABD'nin Nevada eyaletindeki çöl arazisinde bulunan Yukka havzası yakınlarında bir hava üssü görüntülendi.

SİLAH DENEME ALANI
Yaklaşık bin 500 metre uzaklıktan görüntülenen ve Las Vegas kentine 128 kilometre uzaklıkta olan hava üssünün, ABD Ulusal Nükleer Güvenlik Birimi tarafından ABD ordusunun terörle mücadele için ürettiği savaş uçakları ve insansız hava araçlarının denenmesi için kullanıldığı ifade edildi. Bugüne kadar tam koordinatları bilinmeyen gizli üssün olduğu yer, resmi kaynaklarda "Altıncı Bölge" olarak geçiyor. İsmini açıklamayan ordu yetkililerinin verdiği bilgiye göre gizli üs, ABD'nin Ortadoğu ülkelerinde keşif uçuşları için kullandığı Predator ve Reaper hava araçlarını test etmek için de kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...