Tgrt Haber
15 Haziran 2022 11:29 - Güncelleme : 15 Haziran 2022 13:20

İtalya'daki helikopter kazası: Ölmeden önce çekilen son fotoğraf ortaya çıktı

İtalya’daki helikopter kazasında hayatını kaybeden 4’ü Türk 7 kişinin kazadan önce çekildiği son fotoğraf ortaya çıktı.

italya,helikopter kazası

İtalya'daki 9 Haziran'da yaşanan helikopter kazasında 4’ü Türk 7 kişi hayatını kaybetmişti. Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri çalışanı Altuğ Erbil, Arif Cez, İlker Uçak ve Serhat Kenar’ın da hayatını kaybedenler arasında olduğu kazadan önce çekilen ‘son fotoğraf’ ortaya çıktı. Fotoğrafı yayınlayan İtalyan basını "Trajik kazadan önce son gülüş" başlığıyla paylaştı.

Kazada ölen 4 Türk'ün cenazelerinin otopsilerin ardından Türkiye'ye gönderilmesi bekleniyor. Kazanın hava şartları yüzünden pilotun hakimiyetini kaybetmesinden kaynaklandığı tahmin edilen helikopterin düşme nedeni ise halen araştırılıyor.

KAZAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Reggio Emilia Cumhuriyet Savcılığının kusurlu felaket ve adam öldürme suçlamalarıyla Apenin dağlarında meydana gelen helikopter kazasıyla ilgili soruşturma başlattığı kaydedilirken soruşturmanın Savcı Marco Marano tarafından büyük gizlilik içinde yürütüldüğü belirtildi.

Haberde enkazın bulunduğu yerin zor bir alan olduğu belirtilirken A119 Koala tipi helikopterin kazasına ilişkin İtalyan Ulusal Uçuş Güvenliği Ajansı'nın (ANSV) da incelemeler için bölgeye teknik ekip gönderdiği kaydedildi.

Bu arada, kazada ölen İtalyan pilot Corrado Levorin'in pilot arkadaşı Igor Caboni ise Gazzetta di Modena'ya konuştu. Caboni, helikopterin yıldırım isabet etmesi sonucu düştüğünü öne sürdü.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İtalya'nın Lucca kentinden 9 Haziran'da Treviso'ya gitmek üzere7 kişiyle havalanan helikopter bir süre sonra radardan kaybolan helikopterin enkazı 11 Haziran sabahında İtalyan güvenlik güçleri tarafından 1922 metre yükseklikte Cusna tepesinde tespit edilmiş ve kısa süre sonra kazadan kurtulan olmadığı açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...