Tgrt Haber
28 Temmuz 2021 11:19

9 çocuk doğuran kadın ilk kez konuştu: Günde 100 bebek bezi kullanıyoruz

Fas'ın Kazablanka kentinde 9 bebek doğuran 26 yaşındaki Halima Cisse, bebeklerinin doğumunun ardından yaşadıklarını anlattı.

9 çocuk doğuran kadın ilk kez konuştu: Günde 100 bebek bezi kullanıyoruz
fas,hamile

Geçtiğimiz mayıs ayında  Fas'ın Kazablanka kentinde 26 yaşındaki Halima Cesis, 'Octomum' Nadya Suleman'ın 2009'da kırdığı dünya rekorunu kırarak 9 bebek doğurdu. Cisse'nin bebeklerinden biri hayatını kaybetti 8'i ise hayatta kaldı.

Cisse'nin bebekleri doğumun ardından yeni doğan yoğun bakım ünitesine alındı. Ağırlıkları oldukça az olan bebekler hala 24 saat boyunca doktor ve hemşirelerin gözetimi altında bulunuyor.

Fas'taki hastaneden röportaj veren anne Halime Cisse, 2 bebeğin hemen doğumdan önce sürpriz olduğunu açıkladı. 7 bebek sahibi olmayı beklediğini söyleyen Cisse, ''Dokuz bebeğim olacağını öğrendiğimde şok oldum çünkü yedi olacağını biliyordum'' dedi. Cessi, doğum anında yaşadığı kaygıyı şu sözlerle anlattı:

''Doğum anında aklımdan bir sürü soru geçiyordu, neler olup bittiğinin çok farkındaydım ve sanki içimden sonsuz bir bebek akışı çıkıyordu. Tek düşünebildiğim onlara nasıl bakacağım ve bana kimin yardım edeceğiydi.''

9 çocuk doğuran kadın ilk kez konuştu: Günde 100 bebek bezi kullanıyoruzKuvözlerde uyuyan dokuz bebeğin hepsini incelerken, zorlu doğumdan neredeyse üç ay sonra hala iyileşmekte olduğunu ve bebeklerini günde iki kez 30 dakikaya kadar ziyaret ettiğini açıkladı.

Her iki saatte bir olmak üzere günde altı litre süt içiyorlar ve iki saatte bir değiştirilen bebek bezleri günlük 100 bebek bezini buluyor. Ayrıca her üç saatte bir sağlık kontrolünden geçiyorlar. Şimdiye kadar bebekleri tedavi etmek için yapılan bakım faturası 1 milyon sterline (Yaklaşık 12 milyon TL) mal oldu, masrafları Mali hükümeti tarafından ödendi.

9 çocuk doğuran kadın ilk kez konuştu: Günde 100 bebek bezi kullanıyoruzBebeklerinin iki ay daha hastanede kalacağını söyleyen Cisse, doğumdan bir ay sonra sütünün kesildiğini söyledi. Dailymail'in haberine göre, hamileliği sırasında çok zorluk yaşadığını belirten Cisse, şunları söyledi:

''Hamileliğim çok zordu ve çok dinlenmeye ihtiyacım vardı. Bir çocuk doğurmak yeterince zor ama dokuz çocuk doğurmak hayal bile edilemez. Tüm sıkı çalışmayı yapan sağlık ekibine ve bunu finanse ettiği için Mali Hükümetine minnettarım.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...