Tgrt Haber
25 Haziran 2021 13:51

İsrail'de keşfedilmemiş insan türü bulundu

İsrail’de arkeolojik çalışmaların yürütüldüğü Ramla kentinde 100 bin yıldan daha üzün bir süre önce yasamış ve daha önce keşfedilmemiş insan türüne rastlandı.

İsrail'de keşfedilmemiş insan türü bulundu
İsrail,Arkeoloji

İsrail’de tarihi değiştirecek bir insan türü keşfedildi. İsrail'in Ramla kenti yakınlarında yürütülen çalışmalarda 100 bin yıldan daha uzun bir süre önce yaşamış ve daha önce keşfedilmemiş bir insan türü bulunduğu duyuruldu.

İNSAN GRUBUNUN SON ÜYELERİ

Araştırma ekibi, bulunan kalıntının Avrupa'da Neandertallere ve Asya'daki diğer insanlara kıyasla daha eski bir türden geldiğini düşünüyor. Bilim insanları keşfe "Nesher Ramla Homo Type" adını verdiklerini belirtirken, bunların çok eski bir insan grubunun son üyelerinden olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. 

İLK ÜYELER 400 BİN YIL ÖNCEYE DAYANIYOR

Tel Aviv Üniversitesinden Dr. Hila May, yapılan çalışmanın insanlığın gelişimine ışık tuttuğunu belirtti. May, yeni bulunan türün yerel bir grup olduğunu ifade ederken, Nesher Ramla Homo grubunun ilk üyelerinin yaklaşık 400 bin yıl önce Yakın Doğu’da bulunduğunu vurguladı. Dr. May ayrıca, bu insanların Neandertallerin ataları olabileceğini öne sürdü.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...