Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 May 2021 16:22

AB aşı yaptıranlara sınırını açıyor

Avrupa Birliği ülkelerinin sınırları Covid-19’a karşı aşılanan kişilere açılması konusunda uzlaştığı belirtildi.

AB aşı yaptıranlara sınırını açıyor
Avrupa Birliği,aşı,,sınır,

Avrupa Birliği sınırlarını aşı yaptıran kişilere açmaya hazırlanıyor. AB yetkilileri, AB Komisyonunun sunduğu seyahat kısıtlamalarının hafifletilmesi teklifinin üye ülkeler tarafından kabul edildiğini belirtti. Bu kapsamda AB tarafından onaylanan Covid-19 aşılarını yaptıran kişiler, AB ülkelerine giriş yapabilecek. 

4 AŞIYA ONAY VERDİ

AB'nin ilaç düzenleyicisi kurumu olan Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından bugüne kadar Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca ve Johnson&Johnson aşılarına onay verilirken, aşılanan kişilere yönelik seyahat serbestliğinin ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda bir bilgi paylaşılmadı.

DAHA FAZLA KİŞİNİN YASAKLARDAN MUAF OLMASI HEDEFLENİYOR

AB üyesi ülkeler ayrıca, seyahat kısıtlamalarının belirlendiği "son 2 haftada 100 bin kişi başına düşen enfeksiyon sayısı" konusunda da değişikliğe gitti. Bu kapsamda 100 bin kişi başına 25 olan enfeksiyon sayı sınırı, 100 bin kişide 75'e yükseltildi. Böylece daha fazla kişinin seyahat yasaklarından muaf olması hedefleniyor.

KISITLANAN ÜLKELER LİSTESİ GENİŞLETİLİYOR

Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Christian Wigand basın toplantısında, “AB dışından seyahat etme yaklaşımının güncellenmesine ilişkin varılan anlaşmayı memnuniyetle karşılıyoruz. Avrupa Konseyi şimdi AB ülkelerine, onaylanan aşıları yaptıranlar için mevcut kısıtlamaların bir kısmını hafifletmelerini tavsiye ediyor" ifadelerini kullandı. Wigand ayrıca, seyahat kısıtlamasının uygulandığı ülkeler listesinin de kısa süre içerisinde genişletilmesi gerektiğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...