Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Kasım 2021 10:15

AB: BionTech/Pfizer aşıyı varyantlara etkili hale getirmeli

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı von der Leyen, Nu (Omicron) varyantının ayrıntılı olarak ele alınabilmesi için 2-3 haftaya ihtiyaç olduğunu belirtti. Leyen, BioNTech/Pfizer aşısının ise 100 günde duruma adapte edilmesi gerektiğini söyledi.

AB: BionTech/Pfizer aşıyı varyantlara etkili hale getirmeli
avrupa birliği,varyant,koronavirüs,covid-19,aşı,biontech

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, koronavirüsün yeni varyantı Nu (Omicron) ile ilgili kesin bilgiler için birkaç haftaya ihtiyaç duyulduğunu, BioNTech/Pfizer aşısı için yapılan sözleşmeye göre, şirketin 100 gün içinde varyantlara karşı aşıyı etkili hale getirmeleri gerektiğini söyledi. 

Letonya'dayken düzenlediği basın toplantısında konuşan Leyen, varyantın endişe verici olduğunu, ayrıntılı inceleme için 2-3 haftanın gerektiğini  "Bilim insanları ve ilaç firmalarının Omicron varyantı hakkındaki tam resmi görmek için 2-3 haftaya ihtiyacı var" sözleriyle ifade etti.

''BIONTECH/PFIZER AŞIYI VARYANTLARA ADAPTE ETMELİ''

Bu süreyi aşılamaları ve takviye dozları artırmak için kullanmak gerektiğini vurgulayan von der Leyen, aşı firmalarıyla AB arasında yapılan sözleşmelerde de olası varyantlara karşı aşıların geliştirilmesine yönelik maddeler bulunduğunu vurguladı.

AB: BionTech/Pfizer aşıyı varyantlara etkili hale getirmeli

Leyen, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu yaz AB Komisyonu BioNTech-Pfizer ile üçüncü kez sözleşme yapmıştı. Bu, 1,8 milyar doz aşı alımını içeriyordu. Bu sipariş verildi. Ayrıca kullanabileceğimiz opsiyonlar bulunuyor. Sözleşmede belli bir madde de bulunuyor. Bu da zorlu bir varyantın ortaya çıkması halinde BioNTech-Pfizer'in 100 gün içinde aşısını duruma adapte etmesi gerektiğini belirtiyor.''

AB ülkeleri, Omicron varyantının tespit edilmesinin ardından birçok Afrika ülkesinden Avrupa'ya yapılan uçuşları durdurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...