Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Aralık 2013 14:21

AB, Mısır'daki cezalardan endişeli

AB Yüksek Temsilcisi Ashton'ın, 6 Nisan Hareketi kurucuları Mahir, Duma ve Adil'e verilen cezalardan endişe duyduğu bildirildi.

AB, Mısır'daki cezalardan endişeli
Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton,avrupa birliği,Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil'in hapis ve para cezası,avrupa birliği,mısır,

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın 6 Nisan Hareketi kurucularından Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil'in hapis ve para cezasına çarptırılmasından endişe duyduğu belirtildi.Ashton'ın ofisinden yapılan açıklamada, Mahir, Duma ve Adil'e verilen cezaların dayandırıldığı, yeni yürürlüğe sokulan yasanın ifade ve toplanma özgürlüklerini aşırı derecede sınırlandırdığı yönünde yaygın bir görüş olduğunun altı çizildi. Açıklamada, Ashton'ın cezaların temyiz aşamasında gözden geçirileceğini umduğu ifade edildi.
Geçici hükümetin yol haritasının tamamlanması açısından ifade ve toplanma özgürlüklerinin korunmasının önemine vurgu yapan Ashton'ın, Mısır Ekonomik ve Sosyal Haklar Merkezi’ne yapılan baskından da endişe duyduğu kaydedildi.Açıklamada, AB'nin Mısır halkının arzularını karşılayan sürdürülebilir bir demokrasi için desteği ve geçiş sürecinin başarıyla tamamlanması için işbirliğine hazır olduğu vurgusu yinelendi.Mısır yargısı, Mahir, Duma ve Adil'i, "güvenlik güçlerine saldırı ve gösteri kanunu ihlal suçlamasıyla" yargılandıkları davada 3 yıl hapis ve 7 bin dolar para cezasına çarptırmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...