Tgrt Haber
11 Ocak 2014 14:58

AB, Orta Afrika Cumhuriyeti’ne asker gönderiyor

AB, çatışmaların sürdüğü OAC’ye ortak askeri güç gönderilmesi konusunda anlaşma sağladı.

AB, Orta Afrika Cumhuriyeti’ne asker gönderiyor
ab, orta afrika cumhuriyeti, ab asker gönderiyor, oac,

Avrupa Birliği (AB), Müslüman ve Hristiyan gruplar arasındaki çatışmaların sürdüğü Orta Afrika Cumhuriyeti’ne (OAC) ortak askeri güç gönderme konusunda anlaşma sağladı. AB Daimi Temsilciler Komitesi’nde (COREPER) alınan karar gereği, ortak askeri güç OAC’nin başkenti Bangui’ye gönderilecek. Ortak AB gücünün, halen Fransız güçlerinin kontrolünde olan havalimanı bölgesinde görev yapması ve sivillerin korunması ile insani yardım dağıtımına katkıda bulunması öngörülüyor. AB gücünde yer alacak askerlerin sayısının ve görev süresinin sınırlı olması bekleniyor. AB, askeri gücün gönderilmesi için Birleşmiş Milletler (BM) görevlendirmesi talep edecek.
Fransa, olayların şiddetlenmesi üzerine OAC’ye 1600 askerden oluşan bir güç göndermişti. Olası AB gücünün de 700-1000 askerden oluşabileceği belirtiliyor. İçeriği önümüzdeki haftalarda netleşecek olan AB gücünün OAC’ye gönderilmesine ilişkin nihai kararı, 20 Ocak’ta Brüksel’de bir araya gelecek olan AB dışişleri bakanları verecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...