Tgrt Haber
20 May 2021 10:17

AB Türkiye ile müzakereleri askıya alacak

Avrupa Parlamentosu, AB’nin Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini askıya almasını istedi. Karar tasarısı parlamentoda 64 hayıra 480 evet oyuyla kabul edildi. Türk Dışişleri ise kararla ilgili "Türkiye-AB ilişkilerini yeniden canlandırmaya yönelik çaba harcanan bir dönemde, nesnellikten uzak tavsiye kararının kabul edilmesinin mümkün olmadığını" bildirdi

AB Türkiye ile müzakereleri askıya alacak
türkiye,AB,avrupa Birliği,Avrupa Parlamentosu

Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği’nin Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini askıya alması çağrısında bulunan raporu kabul etti.

AP'nin İspanyol parlamenteri Nacho Sanchez Amor tarafından kaleme alınan rapor ve buna bağlı karar tasarısı, 480 Evet, 64 Hayır ve 150 kararsız oranıyla kabul edildi.

Raporda, Türkiye’ye temel haklar, demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları konularında sert eleştiriler yöneltildi.

Türkiye'nin terörle mücadele yasasını uluslararası standartlarla uyumlu olması gerektiği savunuldu. Ayrıca meşru güvenlik endişeleri bulunduğunu da belirterek terör örgütü PKK'nın saldırıları kınandı.

Türkiye-AB ilişkilerinin Doğu Akdeniz'deki durum nedeniyle tarihin en düşük seviyesine geldiği belirtildi.

Rapora 1915 olaylarının 100. yılında AP'de kabul edilen karar tasarısına atıf yapan bir madde eklendi ve Türkiye'ye sözde "Ermeni soykırımını" tanıma çağrısı yapıldı.

DIŞİŞLERİ'NDEN TEPKİ

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise “Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin, çaba harcandığı bir dönemde, tek taraflı ve nesnellikten uzak olan söz konusu tavsiye kararının kabul edilmesi mümkün değildir” açıklaması yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...