Tgrt Haber
31 Ocak 2022 09:10

AB: Ukrayna'nın güvenliği bizim güvenliğimiz demek

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Ukrayna krizina ilişkin yayınladığı makalede ''Ukrayna komşumuz ve ortağımız, güvenliği güvenliğimiz'' dedi.

AB: Ukrayna'nın güvenliği bizim güvenliğimiz demek
ab,,avrupa birliği,,ukrayna,,rusya,

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Ukrayna krizi hakkında makale kaleme aldı. Borrell makalesinde, “Ukrayna bizim komşumuz ve ortağımız. Onun güvenliği bizim de güvenliğimizdir” ifadelerini kullanarak, Rusya ile sorunun diyalog yoluyla çözülmesi için diplomasiye öncelik verdiklerini ancak Rusya'dan da buna uygun karşılık beklediklerini aktardı.

AB: Ukrayna'nın güvenliği bizim güvenliğimiz demek

ABD ile Ukrayna krizinde çok başarılı bir işbirliği ve koordinasyon halinde hareket ettiklerini belirten Borrell, ''AB'nin Ukrayna krizinde sahnede olmadığı iddiası doğru değildir. Başta Fransız ve Alman yetkililer olmak üzere AB olarak bu krizde son derece aktif bir diplomasi izliyoruz'' dedi.

NATO ile de yakın bir işbirliği içinde çalışıldığını hatırlatan Borrell, Rusya'nın gerginliği tırmandırmaktan vazgeçmesi çağrısını yineledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...