Tgrt Haber
26 May 2022 12:48 - Güncelleme : 26 May 2022 13:06

Maymun çiçeği virüsü hızla yayılıyor! Avrupa ülkeleri harekete geçti önlemini aldı

İngiltere'de yeniden patlak vermesinin ardından 22 ülkeye yayılan maymun çiçeği virüsü dünya çapında toplam 200'ün üzerinde kişiye bulaştı. Avrupa ülkeleri, yayılan hastalığa karşı önlemlerini almak üzere harekete geçti.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Maymun çiçeği virüsü tüm dünyada endişe yaratmaya devam ediyor. Koronavirüsün etkilerini henüz atamamışken yepyeni bir virüsle karşılaşmak ülkeleri hızla alarma geçirdi.
maymun çiçeği virüsü,ispanya
Maymun çiçeği virüsü tüm dünyada endişe yaratmaya devam ediyor. Koronavirüsün etkilerini henüz atamamışken yepyeni bir virüsle karşılaşmak ülkeleri hızla alarma geçirdi.

Orta Afrika'da görülen maymun çiçeği virüsü İngiltere'de vakaların patlak vermesinin ardından 22 ülkede daha görüldü. Koronavirüs salgınından henüz kurtulamamışken yeni bir salgın endişesi maymun çiçeği virüsünün sardığı Avrupa ülkelerini harekete geçirdi. ABD, Kanada, Avustralya ile birlikte Avrupa ülkeleri olmak üzere onlarca ülke yeni vakaların tespit edildiğini duyurdu. İspanya Sağlık Bakanı Carolina Darias, Avrupa Birliği'nin (AB) 27 üye ülkesinin, maymun çiçeği (monkeypox) vakalarına karşı aşı ve antiviral satın alma kararı aldığını açıkladı. 

Darias, basına yaptığı açıklamada, Danimarkalı Bavarian Nordic firmasının ürettiği, Avrupa İlaç Ajansı tarafından onaylanan "Ankara suşu" olarak adlandırılan bir çiçek aşısı varyantı olan Imvanex'in, AB'de maymun çiçeği vakalarında kullanılması için satın alınacağını bildirdi.

İspanyol Bakan, söz konusu aşının hangi yaş ve hasta gruplarına uygulanacağı konusunda henüz bilgi paylaşmadı. Maymun çiçeği vakalarının Avrupa'da en yoğun görüldüğü ülke şu anda İspanya olarak biliniyor. Bakanlığın son verilere göre İspanya'da kesinleşmiş 59 maymun çiçeği vakası bulunuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...