Tgrt Haber
06 Mart 2014 09:15

AB, Yanukoviç'in malvarlığını dondurdu

AB, Yanukoviç ve diğer 17 yetkilinin malvarlığını, ülkede kamu kaynaklarını usulsüz kullandığı ve zimmetine geçirdiği gerekçesiyle dondurdu.

AB, Yanukoviç'in malvarlığını dondurdu
Yanukoviç'in malvarlığı, ab Yanukoviç'in malvarlığını dondurdu, yanukoviç'e malvarlığı darbesi

Avrupa Birliği, Ukrayna'da devlet başkanlığı görevinden azledilen Viktor Yanukoviç ve diğer 17 yetkilinin malvarlığını, ülkede kamu kaynaklarını usulsüz kullandığı ve zimmetine geçirdiği gerekçesiyle dondurdu. AB'den dün yapılan açıklamada, 12 ay yürürlükte kalacak yaptırımın, AB resmi gazetesinde yayımlanmasıyla yürürlüğe gireceği bildirilmişti. Resmi gazetedeki listede, Yanukoviç'le birlikte işadamı olan oğlu Aleksandr Yanukoviç, dönemin Başbakanı Mikola Azarov,  İçişleri Bakanı Vitali Zaharçenko, Adalet Bakanı Olena Lukash diğer bazı bakanlar, Yanukoviç'e yakın işadamları ve bürokratlar bulunuyor. AB, dondurduğu malvarlıklarını Ukrayna hazinesine geri aktaracak tedbirler alacak. İsviçre ve Lihtenştayn, aynı isimlerin malvarlıklarını daha önce dondurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...