Tgrt Haber
04 Kasım 2021 12:25

ABBA konseri öncesinde korkunç kaza: Seyircilerin üzerine düştü 2 ölü 1 yaralı

1970'li yıllarda oldukça popüler olan müzik grubu ABBA'nın İsveç'te vereceği konser öncesinde, 7. katta bulunan bir kişi seyircilerin üzerine düştü. Yaşanan kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı.

ABBA konseri öncesinde korkunç kaza: Seyircilerin üzerine düştü 2 ölü 1 yaralı
konser,,isveç,,kaza,

Seneler önce müziği bıraktıklarını duyuran, yakın zamanda yeniden konser vermeye başlayan, 1970'li yılların popüler müzik grubu ABBA, Uppsala şehrinde vereceği konser öncesinde korkunç bir kaza meydana geldi. Konseri 7. kattan izlemek isteyen bir kişi, seyircilerin üzerine düştü ve iki kişi hayatını kaybederken bir kişi ise yaralandı.

Polis, 80 yaşındaki kişinin, konser salonunda 7. kattan fuaye alanında bulunan bir kadın ve bir erkeğin üzerine düştüğünü, olayda 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ölen 60 yaşındaki erkeğin yanında bulunan kadın yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. 

Polis, olayın nedenine dair bir açıklama yapmazken soruşturma başlatıldığını belirtti. ABBA'nın iki üyesi olan Bjorn Ulvaeus ve Benny Andersson'a saygı konseri, olaydan sadece yarım saat önce başlayacaktı. Kaza nedeniyle konser iptal edildi.

ABBA konseri öncesinde korkunç kaza: Seyircilerin üzerine düştü 2 ölü 1 yaralı

ABBA grubu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

''Bu trajik kaza nedeniyle şoke olduk. Hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.''

Sekiz katlı etkinlik merkezinin cumartesi gününe kadar kapalı kalacağı, etkinliklerin daha sonra devam edeceği bildirildi.

Öte yandan ABBA grubu, 40 yıl aradan sonra yeniden hazırladığı albümden sonra müziği bırakacaklarını açıklamıştı. Grup üyesi Benny Andersson, emeklilik haberini, "Buraya kadar" diyerek duyurmuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...