Tgrt Haber
19 May 2021 18:20

Abbas: Uluslararası mahkemelerde hesap soracağız

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar için "sistematik bir devlet terörü" tabirini kullandı. Abbas, Filistinlilere karşı suç işleyenlerden mutlaka uluslararası mahkemelerde hesap soracaklarını söyledi.

Abbas: Uluslararası mahkemelerde hesap soracağız
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas,Gazze,Filistin

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan uluslararası mahkeme resti geldi. Abbas, Filistin halkına karşı suç işleyenlerin uluslararası mahkemelerde yargılanmasının takipçisi olacaklarını duyurdu.

"SİSTEMATİK DEVLET TERÖRÜ"

Arap Birliğine bağlı Arap Parlamentosunun İsrail'in saldırılarına ilişkin düzenlediği olağanüstü oturuma görüntülü mesajla katılan Abbas, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların "sistematik bir devlet terörü" olduğunu söyledi.

"MUTLAKA HESABINI SORACAĞIZ"

"Halkımıza karşı suç işleyenlerin uluslararası mahkemelerde yargılanmasının peşini bırakmayacağız." diyen Abbas, Filistinlilere karşı işlenen suçların uluslararası hukukta "savaş suçu" olarak nitelendirildiğini ve mutlaka bunun hesabını soracaklarını ifade etti.

"KUDÜS, FİLİSTİN'İN EBDEİ BAŞKENTİDİR"

Kudüs'ün bölgede ve tüm dünyada güven ve istikrar için barışın anahtarı olduğunun altını çizen Abbas, "Kudüs, Filistin devletinin ebedi başkentidir." dedi.

SİYASİ SÜREÇ VURGUSU

Abbas, bugün üzerinde durulması gereken şeyin İsrail'in Kudüs, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yönelik saldırganlığın durdurulması ve işgalin sona ermesini sağlayacak ciddi siyasi bir sürece girmek olduğunu söyledi.

Mahmud Abbas ayrıca uluslararası kabule mazhar ve meşruiyete bağlı ulusal mutabakat hükümeti kurmaya hazır olduğunu vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...