Tgrt Haber
14 May 2021 00:02

ABD, 120 personelini İsrail'den tahliye etti

ABD Pentagon Sözcüsü John Kirby, İsrail’de konuşlu 120 sivil ve askeri bakanlık personelinin tahliye edildiğini duyurdu. Kirby, 120 personelin Almanya’ya çekiliğini belirtti.

ABD, 120 personelini İsrail'den tahliye etti
ABD,Asker,İSrail,Filistin,Saldırı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Kirby, "Bugün yaklaşık 120 bakanlık personeli, İsrail'den Almanya'ya geldiler. Bunlar Ramstein üssünde konuşlu bir C-17 uçağı ile uçtular. Bu personeli oradan çıkarma kararını İsrailli mevkidaşlarımızla koordinasyon içinde verdik." dedi.

"GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE ALMANYA'YA GETİRDİK"

Kirby, ABD'li personelin yıllık tatbikatları planlama konferansı için İsrail'de bulunduğunu ve bu hafta sonuna kadar görevlerini tamamlamaları beklendiğini ifade ederek "Ancak bu kişilerin ayrılmasını hızlandırdık." diye konuştu.Bu personelin kısa bir süredir orada olduğuna değinen Kirby, "Dediğim gibi bunlar planlama konferansı için oradaydılar ve tedbir amaçlı olarak onları birkaç gün önceden güvenli bir şekilde Almanya'ya getirdik." ifadesini kullandı.

"İSRAİL'DE ÇOK AZ SAYIDA ASKERİMİZ VAR"

Sözcü, ABD'nin İsrail'de kaç askeri olduğuna yönelik bir soruya ise, ABD'nin orada üssü olmadığını ve çok az sayıda askerinin bulunduğunu kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...