Tgrt Haber
19 Ekim 2021 09:37

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın atadığı ABD Afganistan Özel Temsilcisi istifa etti!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD’nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad’ın istifa ettiğini açıkladı. Yerine ABD Başkanı Joe Biden’ın Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde ulusal güvenlik ekibinde yer alan Thomas West getirildi.

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın atadığı ABD Afganistan Özel Temsilcisi istifa etti!
Zalmay Halilzad

Antony Blinken, Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad’ın görevinden ayrıldığını söyledi. “Amerikan halkına onlarca yıllık hizmeti için minnettarlığımı sunuyorum” diyen Blinken,  daha önce Özel Temsilci Yardımcısı olarak görev yapan Thomas West’in Afganistan Özel Temsilcisi olarak görev yapacağını kaydetti. 

ABD Başkanı Joe Biden’ın Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde ulusal güvenlik ekibinde yer alan West’in Afganistan’la ilgili diplomatik çabalara öncülük edeceğini belirten Blinken, “Özel Temsilci West, diplomatik çabalara öncülük edecek. Güney ve Orta Asya İşleri Bürosunda Bakan ve Bakan Yardımcısına tavsiyelerde bulunacak” ifadelerini kullandı. 
Eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından Afganistan Özel Temsilciliği'ne getirilen Halilzad, ABD’nin Taliban’la müzakerelerinde önemli rol oynamıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...