Tgrt Haber
28 Ocak 2019 13:17

ABD, Afganistan'dan çekiliyor

ABD ve Taliban arasında barış görüşmelerinin 25 Şubat’ta başlaması konusunda geçici anlaşmaya varıldığı kaydedildi.

ABD, Afganistan'dan çekiliyor
abd,taliban

Katar Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, ABD ve Taliban arasındaki barış görüşmelerinin 25 Şubat olarak belirlenmesinde geçici anlaşmaya varıldığını duyurdu. Katarlı yetkili, “Taraflar, 25 Şubat’ta yeniden bir araya gelinmesi hususunda geçici olarak anlaşmaya vardı” dedi.

Altı günlük görüşmelerin ardında varılan taslak anlaşmada, anlaşmanın imzalanmasının ardından 18 ay içerisinde ABD askerlerinin Afganistan'dan ayrılması maddesi yer aldı.

Reuters'ın üst düzey bir ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberde, ABD'nin Afganistan'da kalıcı askeri varlığı istemediği bilgisine yer verildi. İsminin açıklanmasını istemeyen ABD'li yetkili, Katar'da Taliban'la yapılan görüşmelerde Afganistan'daki yabancı kuvvetlerin çekilmesi hususunda önemli gelişmeler kaydettiklerini belirtti.

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad ise Cumartesi günü yaptığı açıklamada Katar'ın başkenti Doha'da 6 gün geçirdiğini dile getirerek, müzakereler için Afganistan'a geçeceğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...