Tgrt Haber
09 Kasım 2021 10:49

ABD askerlerine verilen Afgan bebek bulunamıyor

Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından ülkeden kaçmak isteyen Afgan ailenin Kabil Havalimanı'ndaki kargaşada Amerikan askerlerine verdiği bebekleri bulunamıyor. Görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı...

ABD askerlerine verilen Afgan bebek bulunamıyor
abd,,afganistan,,bebek,,taliban,

Geçtiğimiz aylarda Taliban'ın Afganistan'daki yönetimi ele geçirmesiyle binlerce Afgan, Kabil Havalimanı'na akın etmiş, kaos ortamında büyük yankı uyandıran görüntüler ortaya çıkmıştı. O görüntülerin bir tanesinde Afgan ailenin henüz iki aylık bebeğini Amerikan askerlerine vermesi sosyal medyada çok konuşulmuştu. O bebeğin hala kayıp olduğu öğrenildi.

Sohail adındaki 2 aylık bebeğini parmaklıkların diğer tarafındaki ABD askerine uzattığını söyleyen Ahmadi, yarım saat sonra ailesiyle karşı tarafa geçtiklerinde diğer ailelerin aksine bebeklerini bulamadıklarını söyledi.

ABD askerlerine verilen Afgan bebek bulunamıyor

Ahmadi, bir görevlinin, bebeğin ülke dışına çıkartılmış olabileceğini söylemesi üzerine eşi ve diğer 4 çocuğuyla tahliye uçağına bindiğini anlattı.

Katar ve Almanya üzerinden Texas’taki Forth Bliss üssüne ulaşan ailenin, bebeklerini aramaya devam ettiği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, tüm yolları kullanarak bebeği bulmak için uluslararası toplumla çalışıldığı açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...