Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Mart 2014 08:41

ABD basını, Başbakan Erdoğan’ın 'kesin zaferi'

ABD basını, Türkiye’deki yerel seçimleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'kesin zaferi' olarak yorumladı.

ABD basını, Başbakan Erdoğan’ın 'kesin zaferi'
abd basını,abd basını seçim yorumu,abd seçim yorumu,başbakan erdoğan'ın kesin zaferi,kesin zaferi,erdoğan'ın zaferi,

“Erdoğan yerel seçimlerde zaferini ilan etti” başlığı kullanılan CNN'in internet sitesinde, seçim sonrasında Başbakan Erdoğan’ın yaptığı konuşmaya yer verildi. Haberde, Erdoğan’ın seçim sonuçlarını “Türkiye’de demokrasinin zaferi” olarak ilan ettiği kaydedildi. Başbakan Erdoğan’ın muhalefete sandıkta “Osmanlı şamarı” atıldığını belirttiği ifade edilen haberde, Türkiye’de yerel seçimlerin Erdoğan’ın gücünün testi olarak görüldüğüne işaret edildi. Washington Post’un haberinde “Türkiye Başbakanı'nın partisi yerel seçimlerde birinci parti oldu” başlığıyla, “yolsuzluk skandalı ve şikayetlere rağmen”, AK Parti’nin seçimleri “rahat biçimde” kazandığı değerlendirmesinde bulunuldu. Haberde, “Pazar gününün sonuçları, Başbakan Erdoğan’ın popülaritesinin skandaldan çok az etkilendiğini ve Erdoğan’ın öngörülebilir bir gelecek için iktidarda kalmasına zemin hazırladığını gösteriyor” ifadesi kullanıldı.
AP’nin haberini kullanan ABC News'da Erdoğan’ın “kesin bir zafer” kazandığı belirtildi. Bloomberg’in haberinde de Başbakan Erdoğan’ın yerel seçimde zafer kazandığı ve “hainlerin” peşinden gideceğini açıkladığı kaydedildi. Haberde, “Erdoğan’ın iktidarı sırasındaki en kötü siyasi kriz sırasında bile, muhalefet, 2002’de iktidara geldiğinden beri her seçimi kazanan AK Parti’nin egemenliğine pek gedik açamadı” yorumu yapıldı. Wall Street Journal da Başbakan Erdoğan’ın iktidarının referandumu olarak görülen yerel seçimlerden AK Parti’nin “kesin zaferle” çıktığına vurgu yaparak, bunun cumhurbaşkanlığına adaylık için Erdoğan'a “zemin hazırladığına” işaret etti.
"Erdoğan açık ara kazandı" 
New York Times’ın haberinde de "Başbakan Erdoğan’ın, iktidarına meydan okuyan Gezi Parkı odaklı gelişmeler ve yolsuzluk soruşturmalarına rağmen yerel seçimleri kazandığı" belirtildi. Haberde, “Seçmenler, Erdoğan’ın 11 yıllık iktidarına ilişkin bir referandum olarak görülen yerel seçimlerde, AK Parti’ye yeni bir sağlam zafer kazandırdı” değerlendirmesinde bulunuldu. Haberde, sonuçların Erdoğan’ı, cumhurbaşkanlığı için yarışarak veya dördüncü kez Başbakan olmak için partisinin kurallarını değiştirerek iktidardaki zamanını uzatmaya yönelik arayışlara girmeye cesaretlendirebileceği bildirildi.  
Los Angeles Times’ın haberinde de “Yolsuzluk skandalına rağmen Başbakan Erdoğan’ın partisinin yerel seçimleri açık ara kazandığı” belirtildi. Haberde, AK Parti’nin seçimlerde “oldukça büyük bir zafer kazandığı” vurgulandı. Time dergisinin haberinde de yerel seçimlerde AK Parti’nin "kararlı bir zafer" kazandığı ifade edilerek, bu sonuçların Başbakan Erdoğan’ın son zamanlarda karşı karşıya kaldığı problemlerle baş etmesine yardım edebileceği ifade edildi. Haberde, seçim sonuçlarının Erdoğan’ı ağustostaki cumhurbaşkanlığı seçimleri için cesaretlendirebileceği değerlendirmesinde bulunuldu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...