Tgrt Haber
12 Aralık 2021 11:37

ABD basınından ortalığı karıştıracak iddia: İsrail bu yıl İran’a iki kez saldırdı

ABD basınında İsrail ile ilgili çok çarpıcı bir iddia manşetlere taşındı. İsrail’in bu yıl İran’a iki kez saldırı düzenlediği ve öncesinde ABD’nin bu konuda bilgilendirildiği iddia edildi.

ABD basınından ortalığı karıştıracak iddia: İsrail bu yıl İran’a iki kez saldırdı
İsrail,ABD,İran,Saldırı

ABD basınında İsrail ile ilgili çok çarpıcı bir iddia manşetlere taşındı. ABD basını, İsrail bu yıl İran’a iki kez saldırı düzenlediği iddia edildi. Haberde, saldırı öncesi İsrail’in ABD’yi bilgilendirdiği de öne sürüldü.

İsrail'in eylül ayında İran'ın Elburz eyaletinde yer alan Kerec'te bulunan uranyum zenginleştirmek için kullanılan makineler için bileşenler üreten bir tesise ve geçtiğimiz haziran ayında ise Devrim Muhafızlarına ait bir füze üssüne saldırdığı iddia edildi.

“SALDIRIDAN ÖNCE ABD’YE BİLGİ VERİLDİ”

İsrail'in söz konusu saldırılar hakkında ABD'ye bilgi verdiği aktarılan haberde, ABD yönetiminin İsrail Başbakanı Naftali Bennett hükümetinin, İsrail'in eski Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinden daha şeffaf olduğu için övgüde bulunduğu belirtildi. İsrail'in her iki saldırının da sorumluluğunu üstlenmediği aktarılan haberde, ABD ve İsrail’in İran hedeflerine yönelik saldırıların etkili bir hareket tarzı olup olmadığı konusunda görüş ayrılıkları olduğu ifade edildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...