Tgrt Haber
25 Şubat 2015 02:43

ABD, başka ülkelerin iklimini değiştirmek istedi!

Prof. Alan Robock, CIA'de görevli danışmanların kendisiyle iletişime geçip başka bir ülkenin iklimini fark edilmeden değiştirmenin mümkün olup olmadığını öğrenmek istediklerini söyledi. Robock "Onlara, böyle bir girişimi büyük olasılıkla fark edebileceğimizi söyledim" dedi.

ABD, başka ülkelerin iklimini değiştirmek istedi!
Amerikan Haber Alma Teşkilatı, iklim değişiklikleri

New Jersey'deki Rutgers Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olan Prof. Alan Robock, bundan birkaç yıl önce CIA danışmanlarından bir telefon aldığını ve kendisine, ‘ABD'nin kimseye fark ettirmeden başka bir ülkenin, iklimini değiştirip su baskınları ve kuraklığa yol açmasının mümkün olup olmadığını' sorduklarını belirtti.

ROBOCK: ATMOSFERE YERLEŞTİRİLEN MADDELERİ TESPİT EDEBİLİRİZ
Robock soru karşısında şu yanıtı verdiğini söyledi: "Biraz düşündükten sonra onlara, böyle bir girişimi büyük olasılıkla fark edebileceğimizi söyledim. Çünkü güneş ışığını yansıtması için atmosfere gerekli maddeleri yerleştirirsek, bu girişimi tespit edebilir ve oraya yerleştirilen malzemeleri görebiliriz."
ABD'li iklim bilimci Robock, CIA danışmanlarının aslında, ABD'nin başkalarının iklimine fark edilmeden müdahale edip edemeyeceğini öğrenmek istediklerini savundu.

'ABD, İKLİMİ SİLAHLAŞTIRMAYI ÖNCEDEN DE DENEDİ'
Kaliforniya'da geçenlerde düzenlenen Amerikan Bilimi Geliştirme Birliği konferansında konuşan Robock, ABD'nin bundan önce de iklimi 'silahlaştırmak' için girişimlerde bulunduğunu söyledi.

VİETNAM VE KÜBA ÖRNEKLERİ
Robock buna örnek olarak, Vietnam Savaşı sırasında ABD'li bilim insanlarının, düşmanın ilerleyişini durmak amacıyla yağmur bulutlarına müdahalede bulunarak yağışı artırmayı denediklerini söyledi.  Robock ayrıca, CIA'in benzer bir girişimi Küba'da da gerçekleştirdiğini belirtip Küba'daki şeker hasadını bozmak için yağmur yağdırılması yönünde deneyler yapıldığını söyledi.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...