Tgrt Haber
03 Nisan 2021 06:43

ABD Başkanı Biden'dan Kongre saldırısı açıklaması

ABD Başkanı Biden, araçla Kongre barikatlarına ve polislere çarpılması olayını 'şiddetli saldırı' olarak nitelendirdi.

ABD Başkanı Biden'dan Kongre saldırısı açıklaması
ABD,kongre saldırısı,joe biden

ABD Başkanı Joe Biden, bugün bir sürücünün aracıyla ABD Kongresi yerleşkesindeki barikatlara çarparak 1 polisin hayatını kaybetmesine, 1 polisin de yaralanmasına neden olmasıyla ilgili "şiddetli saldırı" değerlendirmesinde bulundu.

Biden, yaptığı yazılı açıklamada, "Eşim Jill ve ben, ABD Kongresi yerleşkesinde bir güvenlik noktasında yaşanan ve polis memuru William Evans'ın ölümüne, bir meslektaşının da yaralanmasına yol açan şiddetli saldırıyı duymaktan derin üzüntü duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Polis Evans'ın ailesine ve yakınlarına taziye mesajı gönderdiğini belirten Biden, olaya ilişkin olarak iç güvenlik danışmanından sürekli bilgi aldığını ifade etti.

Saldırıya anında yanıt veren Kongre polisi ve Ulusal Muhafızlara teşekkür eden Biden, bir Kongre polisini kaybetmiş olmanın acısını yaşarken, Beyaz Saray'daki bayrakların yarıya indirilmesi için talimat verdiğini bildirdi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...