Tgrt Haber
22 May 2022 13:24 - Güncelleme : 22 May 2022 13:35

Biden’dan maymun çiçeği virüsü açıklaması: Herkes endişelenmeli

Geçmişte sadece Afrika’da görüşen ‘maymun çiçeği’ şimdilerde Avrupa, Kuzey Amerika ve Avustralya dahil 12 ülkede görüldü. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Biden, hızla yayılmaya başlayan maymun çiçeği ile ilgili ‘Herkes endişelenmeli’ ifadelerini kullandı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Biden’dan maymun çiçeği virüsü açıklaması: Herkes endişelenmeli
maymun çiçeği,abd

Koronavirüs pandemisinin artçıları devam ederken dünya şimdi de ‘maymun çiçeği’ tehlikesi ile karşı karşıya. Daha öncede var olan virüs aslında bilim dünyası tarafından aşina. Ancak geçmiş dönemde görülen virüsün tehlike olarak adlandırılmasının en önemli sebepleri hızla yayılması ve daha önce izine rastlanmayan bölgelerde ortaya çıkması.

VİRÜSÜN ADI NEDEN MAYMUN ÇİÇEĞİ?

Çiçek virüsünün bir türü olarak bilinen maymun çiçeği, ilk olarak 1958'de bilimsel araştırmalarda kullanılan bir maymun kolonisinde tespit edildiği için bu ismi aldı. İnsanlardaki ilk virüs ise 1970'de Orta ve Batı Afrika’da görüldü. Dünyanın diğer yerlerinde tespit edilen vakalar ise Batı Afrika ile bağlantılıydı. Ancak mevcut tabloda, Avrupa’dan Amerika’ya ve hatta Avustralya’ya kadar bağlantısız bazı vakalar tespit edildi.

DÜNYANIN BİRÇOK NOKTASINDA GÖRÜLDÜ

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, dünyada şu an 80 kesinleşmiş, 50 de şüpheli maymun çiçeği vakası bulunuyor. Virüs ilk olarak ay başında İngiltere’de tespit edilirken, dünkü 11 yeni vaka ile bu ülkedeki enfekte kişi sayısı 20’ye çıktı. İspanya’da da 14 yeni vakayla toplam sayı 21’i buldu. ABD, Kanada, Belçika, Fransa, Portekiz, İtalya, İsveç, Almanya ve Avustralya’nın ardından İsrail ve İsviçre de dün ilk vakayı duyurdu. Virüsün hızlı bir şekilde birçok farklı bölgede yayılması ise dünyada endişeleri artırıyor.

BIDEN: HERKES ENDİŞELENMELİ

ABD Başkanı Joe Biden, Güney Kore temaslarını tamamladı. Ülkeden ayrılmadan önce Osan Hava Üssü’nde konuşan Biden, Avrupa’da ve ABD’de de tespit edilen maymun çiçeği virüsü hakkında açıklamalarda bulundu. Virüsün yayılması durumunda bunun önemli sonuçlar doğuracağını ifade eden Biden, “Virüsün yayılım seviyesiyle ilgili bana bilgi verilmedi fakat herkes bunun hakkında endişelenmeli” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...