Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Kasım 2021 10:58

ABD Başkanı Joe Başkanı: Şimdilik bir kapanma olmayacak

ABD lideri Joe Biden, Nu (Omicron) varyantının endişe verici bir varyant olduğunu fakat paniğe gerek olmadığını belirtti.

ABD Başkanı Joe Başkanı: Şimdilik bir kapanma olmayacak
abd,,joe biden,,nu varyantı,,omicron,

Güney Afrika'da ortaya çıkan Nu (Omicron) varyantı, Kuzey Amerika'da görüldü. ABD Başkanı Joe Biden, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında varyantın endişe verici olduğunu fakat paniğe gerek olmadığını belirtti. Biden, Amerika için bir kapanmanın henüz söz konusu olmadığını söyledi. Fakat bu durumun kısıtlamalara, insanların aşı olup olmamasına ve maske takıp takmamasına bağlı olduğunun altını çizdi.

Amerika'da şimdiye kadar yalnızca yüzde 59 aşılama sağlanabildi. Yüzde 70'i tek doz aşı oldu, ölü sayısı ise 782 bine yaklaştı. ABD'nin kuzeyindeki Kanada'da şu ana kadar Omicron varyantı taşıyan üç kişide tespit edildi.

ABD Başkanı Joe Başkanı: Şimdilik bir kapanma olmayacak

Biden, seyahat kısıtlamalarını savunduğunu bir kez da dile getirip bu konu hakkında çalışmalar yapıldığını söyledi.

 

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Omicron'un küresel çapta bir risk olduğunu konusunda uyarılarda bulundu. Şimdiye kadar ise Nu (Omicron) varyantına yakalanıp hayatını kaybeden kimse olmadı.

 

Florida Valisi Ron DeSantis, yönettiği eyalette kapanmaya izin vermeyeceğini söyledi.

2024 Başkanlık seçimleri içinde adı geçen Cumhuriyetçi vali, "İşlerinize zarar vermelerine, okullarınızı kapatmalarına izin vermeyeceğiz. Deliliğin tanımında, aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek var" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...