Tgrt Haber
11 Ağustos 2021 09:57

ABD Başkanı Joe Biden Afganistan kararından pişman değil

Amerika Başkanı Joe Biden, Amerikan ordusunun Afganistan'dan çekilme kararından pişman olmadığını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden Afganistan kararından pişman değil
joe biden,,afganistan,,taliban,

 Amerika Başkanı Joe Biden'ın kararıyla, Afganistan'dan Amerikan ordusu çekilmeye devam ediyor. Ordu, ülkeden çekildikçe ise Taliban şiddetini arttırdı, birçok vilayeti de ele geçirdi. Biden'ın bu kararı tartışmalara neden olurken Taliban, 34 bölgenin başkentinden en az 8'ini ele geçirmeyi başardı. 

Geçtiğimiz gün Beyaz Saray'da konuya ilişkin açıklama yapan Biden, Amerika'nın Afganistan'a yönelik desteklerine devam ettiğini  hava desteği verdiğini, ordunun maaşlarını ödeyip Afgan birliklerine yiyecek ve ekipman sağlamaya devam ettiğini belirtti. Fakat ''Kendi başlarına mücadele etmeleri gerek" dedi.

Birleşmiş Milletler'in aktardığına göre geçtiğimiz ay, Taliban ile Afganistan hükümeti arasındaki çatışmalarında binden fazla sivil hayatını kaybetti.

BBC'nin haberine göre UNICEF, çocuklara karşı işlenen zulmün gün geçtikçe daha da artacağı konusunda uyardı.

ABD Başkanı Joe Biden Afganistan kararından pişman değil

AFGANİSTAN İKİ VİLAYETİ DAHA KAYBETTİ

Taliban birlikleri Salı günü iki bölge başkentini daha, Farah ile Puli Humri kentlerini ele geçirdi. Yetkililer, ülkenin başkenti Kabil'e 200 km mesafede olan Bağlan bölgesinin başkenti Puli Humri'de Taliban bayraklarının asıldığını duyurdu.

Yerel bir gazeteci ile bir belediye meclis üyesi BBC'ye yaptığı açıklamada Farah'ta da Taliban bayraklarının dalgalandığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden Afganistan kararından pişman değil

STRATEJİK BÖLGEYİ ELE GEÇİRDİ

Taliban'ın son kazanımlarından biri de Afganistan'ın kuzeyinde yer alan Kunduz oldu. Kunduz, maden bakımından oldukça zengin şehirlere sahip ve uyuşturucu kaçaklığı için de kullanılan Tacikistan sınırına yakın... 

Kunduz'da yaşayan bir Afgan, Taliban'ın odağını havalimanına çevirmesi sebebiyle şehirde dükkanların yeniden açılabildiğini ancak "insanların gözlerinde korkunun hala görülebildiğini" söyledi.

 

Taliban, uluslararası ateşkes çağrılarını reddetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...