Tgrt Haber
26 Ocak 2022 09:28

ABD Başkanı Joe Biden: Ukrayna'yı işgal ederse Putin'e yaptırım uygulayabiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Ukrayna'yı işgal ederse Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yaptırım uygulayabileceklerini dile getirdi.

ABD Başkanı Joe Biden: Ukrayna'yı işgal ederse Putin'e yaptırım uygulayabiliriz
abd,rusya,ukrayna,vladimir putin,joe biden

Rusya ve Ukrayna gerilimine ilişkin ABD Başkanı Joe Biden'ın son açıklaması dikkat çekti. Biden, Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisine yaptırım uygulayabileceklerini söyledi.

Biden, başkent Washington'da küçük bir işletmeye yaptığı ziyaret esnasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Ukrayna'yı işgal ederse Putin'in kendisine yaptırım uygular mısınız?" sorusuna Biden, "Evet" yanıtını verdi.

ABD Başkanı Joe Biden: Ukrayna'yı işgal ederse Putin'e yaptırım uygulayabiliriz

8 BİN 500 ASKER ALARMDA BEKLİYOR

Biden, NATO'nun Doğu kanadındaki ülkelerin korunması için 8 bin 500 Amerikan askerinin alarmda beklediğini ve bu askerlerin bir kısmının yakın zamanda Avrupa'ya hareket edebileceğini belirterek, "Hiçbir NATO ülkesinin korkmasına gerek yok, NATO olarak biz onların savunmasına geleceğiz" dedi.

Olası bir Ukrayna işgalinin Rusya için ekonomik sonuçları olacağını belirten Biden, "Ukrayna'ya Amerikan askeri ya da NATO askeri yerleştirme planımız yok" diye konuştu.

Biden, Putin'i de işgalin bedelinin "çok ağır" olacağı konusunda uyardığını vurgulayarak, "Ona eğer Ukrayna'ya sınıra yığdığı tüm askerleri ile girerse bunun 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük işgal olacağını söyledim. Bu durum tüm dünyayı değiştirir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...