Tgrt Haber
27 May 2016 12:19

ABD Başkanı Obama Hiroşima'da

ABD Başkanı Barack Obama, 1945 yılında nükleer bomba ile vurulan Hiroşima'yı ziyaret ediyor.

ABD Başkanı Obama Hiroşima'da
hiroşima, abd,

Barack Obama, aktif olarak görevdeyken, 1945 yılında nükleer bomba ile vurulan Hiroşima'yı ziyaret eden ilk ABD Başkanı oldu. G7 zirvesinin ardından Iwakuni'de bulunan Amerikan üssüne geçen Obama "En acı verici ayrılıkların bile bir şekilde tekrar birleşebileceğinin örneğiyiz" şeklinde konuştu.En dikkat çekici ayrıntı ise Obama'nın sözlerine "Özür dilememiz gereken bir durum olduğunu düşünmüyoruz" şeklinde devam etmesi oldu.

6 Ağustos 1945 Yılında Amerika Birleşik Devletleri tarafından Hiroşima'ya atılan atom bombası ile yaklaşık 140 bin insan bir anda ölmüştü. Olaydan 2 gün sonra ise bir bomba da Hagasaki kentine atılmış ve orada da 74 bin Japon vatandaşı öldürülmüştü.Yayınlanan televizyon görüntülerinde Obama'nın Hiroşima Barış Müzesine giriş yaptığı ve ardından Barış Anıt Parkını ziyaret ettiği görülüyor. Öte yandan Obama ziyaret öncesinde ise "Bu bizim için, 2. Dünya savaşında ölen insanları onurlandırmak ve hatırlamak için bir fırsat" şeklinde konuşmuş ve "Nükleer bombaların kullanılmasını gerektirmeyen bir dünya düzeni sağlamak için hala elimizde bir çok şans var" açıklamasını yapmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...