Tgrt Haber
11 Ekim 2018 18:57

ABD Başkanı Trump: Kaşıkçı'nın durumuyla ilgili rapor bekliyorum

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması olayından dolayı, "Suudi Arabistan'ın ABD'deki yatırımlarının engellenmesi için bir neden görmüyorum. Cemal Kaşıkçı'nın durumuyla ilgili kısa sürede rapor bekliyorum" dedi.

ABD Başkanı Trump: Kaşıkçı'nın durumuyla ilgili rapor bekliyorum
trump

Amerikan Fox kanalına konuşan Trump, Kaşıkçı hakkındaki soruya "Orada müfettişlerimiz var. Türkiye'yle birlikte çalışıyoruz ve açıkçası Suudi Arabistan'la çalışıyoruz. Ne olduğunu bulmak zorundayız." yanıtını verdi.

Bu durumdan hiç hoşlanmadığını ifade eden Trump, "Böyle bir şeyin, bir gazetecinin ya da herhangi bir kimsenin başına gelmesine izin veremeyiz." dedi.

Trump, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kaşıkçı'nın akıbeti konusunda, "Bu durum Beyaz Saray'da bizim için çok önemli bir mesele. Sonuna kadar gideceğiz." diye konuşmuştu.

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve Batı medyasında Orta Doğu ile ilgili haberleriyle tanınan Kaşıkçı, 2 Ekim'de resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra ortadan kaybolmuştu.

- KAŞIKÇI'YLA İLGİLİ ABD'NİN MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİĞİ İDDİALARINA YALANLAMA 

Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğuna girmesinin ardından 2 Ekim tarihinden beri haber alınamayan Suudi gazeteci-yazar Cemal Kaşıkçı'yla alakalı soruşturma ve incelemeler devam ediyor. Son olarak ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında değerlendirmelerde bulunmuş, "Vakayı yakından takip ediyoruz. ABD müfettişleri olaya dahil oldu. Kaşıkçı olayında neler olduğunu ortaya çıkarmak zorundayım" demişti. Trump'ın açıklamaları üzerine diplomatik kaynaklardan yapılan değerlendirmede, kayıp Suudi gazeteciyle ilgili ABD tarafından müfettiş görevlendirildiği bilgisinin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. 
Kaşıkçı olayıyla ilgili İstanbul Başsavcılığının başlatığı soruşturma devam ediyor. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...