Tgrt Haber
31 Ocak 2022 10:09

ABD bu kararı tartışıyor! Aşı karşıtı diye organ nakli yapılmadı

ABD’de böbrek nakli olması gereken Chad Carswell’in Kovid aşısını ret etmesinden dolayı hastanenin böbrek vermemesi ve ameliyat yapmaması tartışmalara neden oldu.

ABD bu kararı tartışıyor! Aşı karşıtı diye organ nakli yapılmadı
Kovid-19 aşısı,Organ nakli

ABD, bu kararı tartışılıyor. Kuzey Carolina'daki Atrium Health Wake Forest Baptist Hastanesi, aşısız nakil hastalarına organ nakli ameliyatı yapmama ve organ vermeme kararı aldı. Böbrek nakli olması gereken Chad Carswell, Koronavirüs aşısı olmamasından dolayı hastanede böbrek nakli olamadı. Haftada üç kez diyalize giren Chad Carswell, ameliyat olmadan ne kadar daha yaşayacağını bilmediğini söyledi. Daha önce kalp ameliyatı da geçiren Chad Carswell’in hayatını kurtarmak için 100'den fazla insanın böbreklerini bağışlamayı teklif etti. Ancak hastane aşısız hastalara yönelik aldığı bu karadan dolayı böbrek vermedi ve ameliyatı gerçekleştirmedi.  

HASTANE: AMACIMIZ HASTALARI KORUMAK 

Carswell, Atrium Health Wake Forest Baptist Hastanesi'nin politikasına göre kendisinin ve böbreğini bağışlamak isteyen Kişilerin Kovid aşısı olmadığı sürece ameliyat yapılmayacağını belirtti. Hastane ciddi hastalık riski yüksek olan nakil hastalarını potansiyel olarak ölümcül Covid enfeksiyonundan korumak için politikanın yürürlükte olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...