Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ekim 2021 18:02

ABD dergisi Esad’ı kapağına taşıdı: Geri döndü

10 yılı geçen Suriye iç savaşının ardından ABD’nin politik dergilerinden Newsweek, Beşar Esad kapağıyla çıkarken "Geri döndü" başlığı attı.

ABD dergisi Esad’ı kapağına taşıdı: Geri döndü
ABD dergisi,abd,esad,suriye

Suriye iç savaşı 10 yılını geride bırakırken yaşanan insanlık dramı tarihe geçti. 600 binden insanın hayatını kaybettiği tahmin edilirken dünya adeta göçmen krizine girdi. Suriye iç savaşından kaçan milyonlarca insan dünyanın farklı yerlerine gitti. Yıllar boyunca yaşanan felaketleri ABD’nin önde gelen dergilerinden Newsweek, mercek altına aldı.

“ESAD GERİ DÖNÜYOR”

“Suriye lideri Esad, ABD'ye karşı zafer elde etti, dünya sahnesindeki yerini geri alıyor” başlığının kullanıldığı makalede, bölgede yaşananlar mercek altına alınırken Suriye'nin dünya sahnesine geri döndüğü belirtildi. Makalede, bu kapsamda Ürdün'ün Suriye ile olan sınırlar kapılarını geçen ay tekrar açtığı bilgisine yer verilirken, Arap Birliği’nin de Suriye’nin üyeliğini tekrar başlatması beklendiği ifade ediliyor. Suriye savaşının tarihsel sürecini de ele alan yazıda, 2010'da Tunus'ta başlayan Arap Baharı'nın etkisiyle Suriye'de şiddetin alevlenmesiyle, ABD başta olmak üzere birçok ülkenin rejimle ipleri attığına fakat son dönemde bu durumun tam tersine döndüğüne dikkat çekildi.

"ABD GÜVEN SORUNUNA SEBEP OLDU"

Dergide, Butani Şaban'ın da “Bütün Suriye topraklarını özgürleştirmeden nihai bir Suriye zaferinden bahsedemeyiz.” ifadelerine yer verildi. Şaban, dergiye yaptığı açıklamada, “ABD’nin son yıllardaki farklı yönetimleri altındaki farklı politikaları, müttefiklerinde bile rahatsızlık oluşturdu ve güven sorununa sebep oldu.” dedi.

ABD dergisi Esad’ı kapağına taşıdı: Geri döndü

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...