Tgrt Haber
01 Mart 2022 18:16 - Güncelleme : 01 Mart 2022 18:34

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken: Rusya sivilleri hedef alıyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya-Ukrayna krizine ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu. Blinken, Rusya'nın sivilleri hedef aldığını belirtti.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
Fotoğraf (AA)
Fotoğraf (AA)

Rusya’nın Ukrayna saldırıları 6’ncı gününde de devam ederken, tarafların yarın 2’nci kez müzakere masasına oturacağı öğrenildi. Rusya'nın 6 gündür Ukrayna'ya yönelik saldırılarına karşı sivillerin direnişi devam ediyor. Ukrayna'nın güneydoğusunda yer alan Melitopol kentinde silahsız siviller, Rus askeri araçlarını durdurdu.

Siviller, "işgalciler" diye bağırdıkları Rus askerlerine geçit vermedi. İki ülke arasında kriz devam ederken ABD'den yeni açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de, Rusya’nın sivilleri hedef aldığını ifade ederek, saldırılarda araçların, otobüslerin ve ambulansların vurulduğunu açıkladı.

KREMLİN'DEN TEHDİT

Blinken, Rusya’nın binlerce gazeteci ve protestocuyu gözaltına aldığını aktararak, “Kremlin, uluslararası bir organizasyonu destekleyen herhangi bir Rus'u 20 yıla kadar hapisle tehdit ediyor” dedi.

Antony Blinken, Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi üyeliğinin devam edip etmemesinin sorgulanması gerektiğini açıkladı.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...