Tgrt Haber
17 May 2021 15:02

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den İsrail'e yalanlama

Son dakika ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail ordusunun vurduğu basın kuruluşlarına ait binada Hamas'ın faaliyet gösterdiğine dair herhangi bir kanıt görmediğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den İsrail'e yalanlama
ABD Dışişleri Bakanı Blinken,israil

İşgalci İsrail AP ve Aljazeera'nın ofislerinin bulunduğu binayı bombaladı. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, binada Hamas’ın faaliyet gösterdiği iddiasını yalanladı. AP ve Aljazeera'nın medya ofislerinin bulunduğu 12 katlı binanın İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. İsrail’in bu saldırısı dünyadan tepki alırken, ABD’den İsrail’e yalanlama geldi. Binada Hamas’ın faaliyet gösterdiğine dair kanıt olmadığını söyleyen Blinken, “Medya binasında Hamas'ın faaliyet gösterdiğine dair kanıt yok” dedi. İsrail’e çağrıda bulunan Blinken, sivillerin korunması yönünde çağrıda bulundu. Blinken,  “ASD, şiddetin artmasından, çocukların enkazdan çıkarılmasından, yüzlerce insanın ölmesinden yaralanmasından endişe duyuyor. Gazetecilerin ve sağlık personelinin risk altında olmasından da endişeliyiz. Filistinliler ve İsrailliler, güven içinde yaşama hakkına sahip” dedi. Her iki tarafı da sivillerin korunması konusunda uyaran ABD’li Bakan, “Bu şiddet döngüsünü sona erdirmek için yoğun diplomasiye devam edeceğiz. Tarafların ateşkes arayışında olması durumunda desteğe hazırız” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...