Tgrt Haber
10 Ocak 2020 18:57

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo: İran'a yeni yaptırımları yürürlüğe koyduk

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Hazine Bakanı Mnuchin İran'a yönelik yeni yaptırımlar hakkında açıklama yaptı. Pompeo, İran'a yönelik yeni yaptırımların yürürlüğe konduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo: İran'a yeni yaptırımları yürürlüğe koyduk
mike pompeo,abd,iran,mark esper

ABD'den beklenen adım geldi, Kasım Süleymani'nin öldürülmesi karşılığında İran'ın Irak'taki ABD üslerini hedef alması sonrası, Tahran'a yönelik yeni ekonomik yaptırımlar devreye girdi. Üretim, tekstil, madencilik dahil pek çok alanda yeni yaptırımlar getirildi.

Açıklamayı ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin birlikte yaptı. 

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "Amerikalıların hayatı riskteydi" dedi, ABD elçilikleri dahil, İran'dan gelecek bir tehlikenin yakın olduğuna dair bilgi aldıklarını söyledi. "ABD'nin yaptırımları İran'ın güvenlik sistemini kalbinden vuracak" dedi.

 

Pompeo, saldırıyla alakası olan çok sayıda kişinin de yaptırım listesine alındığını belirtti, "Yeni yaptırımlarla, İran'ın terörü finanse kapasitesi düşürüldü" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı'nın gündeminde İran'da düşen Ukrayna uçağı da vardı. Açıklamasında, "Ukrayna uçağının düşmesine İran füzesinin yol açtığına inanıyoruz" sözlerine yer verdi.

ABD Hazine Bakanı Mnuchin de "Uçakla ilgili soruşturmaya destek verenler Amerikalı olsun olmasın yaptırımdan muaf tutacağız" açıklaması yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...