Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 May 2014 12:41

ABD Dışişleri Bakanlığı önünde Mısır protestosu

Amerikalı Mısırlılar ve bazı Amerikalılar, ABD’nin Mısır’a yönelik askıya aldığı askeri yardımları tekrar serbest bırakmasını ABD Dışişleri Bakanlığı önünde tiyatro oyunuyla protesto etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı önünde Mısır protestosu
abd, mısır protestosu, amerikalı mısırlılar, amerikalılar,

Amerikalı Mısırlılar ve bazı Amerikalılar, ABD’nin Mısır’a yönelik askıya aldığı bazı askeri yardımları tekrar serbest bırakmasını ABD Dışişleri Bakanlığı önünde tiyatro oyunu sahneleyerek protesto etti. Demokrasi ve İnsan Hakları için Mısırlı Amerikalılar ve Codepink gibi sivil toplum kuruluşlarından küçük bir grup, ABD Dışişleri Bakanlığı önünde toplandı. ABD’nin Mısır’a yönelik askıya aldığı bazı askeri yardımların yolunu tekrar açmasını protesto eden grup, Mısır’da darbe karşıtı gösteriler sırasında tutuklanan ve hapishanede açlık grevine başlayan Mısır kökenli Amerikan vatandaşı Muhammed Sultan’ın da serbest bırakılmasını istedi.
Bakanlık önünde kısa bir piyes de sahneleyen grubun, cumhurbaşkanı adaylarından eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'yi üzerinde dolar işaretleri bulunan gözlükle canlandırması dikkati çekti. Piyeste, ABD’yi temsil eden genç bayan Sisi’ye çuvallarla para verirken, Muhammed Sultan’ı temsilen de bir genç elinde “demokrasi” yazan pankartla gelerek, ABD’den darbe yönetimini desteklememesini istedi.
Muhammed Sultan’ın kardeşi Ömer Sultan’ın da yer aldığı grup, bakanlık önünde attıkları sloganlarda da ABD’ye “darbe yönetimini değil, demokrasiyi desteklemesi” çağrısı yaptı. Grup daha sonra Muhammed Sultan’ın resimlerini, bakanlığın önündeki saksıların içine bıraktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...