Tgrt Haber
11 Ekim 2018 22:39

ABD Dışişleri'nden Brunson ve Kaşıkçı açıklaması!

ABD Dışişleri Sözcüsü, "Türkiye ile Suudi Arabistan'ın ortak çalışma grubu kurması memnuniyet verici" dedi.

ABD Dışişleri'nden Brunson ve Kaşıkçı açıklaması!
abd,türkiye,suudi arabistan

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, Türkşye'de ev hapsinde bulunan ABD'li rahip Andrew Brunson'ın yarın görülecek duruşması öncesinde "Rahip Brunson'ın serbest bırakılmasını bekliyoruz. Brunson'ın serbest bırakılması İki ülke ilişkileri için önemli bir adım" açıklamasında bulundu. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada Brunson'ın yarınki mahkeme tarafından serbest bırakılmasının Türkiye için doğru karar ve önemli bir adım olacağını söylemişti.

Nauert, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın durumuna ilişkin ise "Türkiye ile Suudi Arabistan'ın ortak çalışma grubu kurması memnuniyet verici" dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki işbirliği çerçevesinde ve Suudi Arabistan'ın teklifi üzerine, gazeteci Cemal Kaşıkçı hadisesinin aydınlatılması için ortak çalışma grubu kurulmasının kararlaştırıldığını bildirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...