Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ekim 2021 10:10

ABD Dışişleri'nden Doğu Akdeniz açıklaması: Deniz sınırı sorunlarında pozisyon almıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD’nin Yunanistan ile imzaladığı anlaşmanın Doğu Akdeniz’deki anlaşmazlıklara yansımalarına ilişkin açıklamada bulundu. ABD’nin Türkiye ile Yunanistan arasındaki müzakereleri desteklediğini vurgulayarak “Washington diğer ülkeler arasındaki deniz sınırı anlaşmazlıkları konusunda pozisyon almıyor” dedi.

ABD Dışişleri'nden Doğu Akdeniz açıklaması: Deniz sınırı sorunlarında pozisyon almıyoruz
Doğu akdeniz,yunanistan

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Yunanistan ile ABD arasında dün imzalanan Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması’nın Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasındaki tansiyona nasıl etki edeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Doğu Akdeniz'deki gerilimi düşürme çabalarını desteklediğini belirten Price, “Buna Yunanistan ve Türkiye arasındaki istikşafi müzakerelerin devamı da dahildir. Prensip olarak, tüm devletleri deniz yetki sınırlarının birleştirilmesine ilişkin sorunlarını diyalog yoluyla ve uluslararası hukuka uygun olarak barışçıl bir şekilde çözmeye teşvik ediyoruz” dedi. Price, ABD’nin genellikle diğer devletlerin deniz sınırı anlaşmazlıklarını nasıl çözmeleri gerektiği konusunda bir pozisyon almadığına dikkat çekti. 

TÜRKİYE'YA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Price, YPG/PKK’nın Suriye üzerinden Türkiye’ye yönelik saldırılarını kınadığını söyledi. Suriye’de ateşkes hatlarını korumanın ve sınır ötesi saldırıları durdurmanın önemine vurgu yapan Price, tüm tarafları Suriye'de istikrarı artırmak ve çatışmaya siyasi bir çözüm için çalışmak için ateşkes bölgelerini korumaları ve bunlara saygı duymaları gerektiğini söyledi. “NATO müttefikimiz Türkiye ile pek çok çıkarımız var” diye Price,  terörle mücadelenin bunlardan sadece biri olduğunun altını çizdi. Price, diğerlerini ise şöyle sıraladı: “Suriye'deki çatışmayı sona erdirmek ve bölgede kötü niyetli aktörleri caydırmak. Suriye'deki çatışmayı sürdürülebilir bir şekilde sona erdirmek için Türk müttefiklerimizle ortak çıkarlarımız var.” 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...