Tgrt Haber
16 Kasım 2021 09:10

ABD Rusya'nın uzayda füze denediğini duyurdu

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Rusya'nın uzayda füze denediğini duyurdu. Price, Rusya'nın kendi uydularından birine karşı uydusavar füze test ettiğini ve bu durumun uzayı tehlikeye attığını belirtti.

ABD Rusya'nın uzayda füze denediğini duyurdu
abd,rusya,füze,uzay,uydu

ABD ve Rusya'nın yıllardır süregelen uzay gerilimi gelişen teknolojiyle başka bir boyuta taşınıyor. ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Rusya'nın uzayda enkaz oluşturan ve dış uzayı tehlikeye aran bir test ortaya koyduğunu duyurdu. Rusya'nın kendi uydularından birine karşı uydusavar füzesi test ettiğini söyleyen Prcie, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Rusya, dikkatsizce gerçekleştirdiği yıkıcı bir uydu testinde, kendi uydularından birine karşı bir uydusavar füzeyi test etti. Test şu ana kadar bin 500'den fazla izlenebilir yörünge enkazı ve daha küçük yüz binlerce parça yörünge enkazı üretti ve bunlar artık tüm ulusların çıkarlarını tehdit ediyor.''

ABD Rusya'nın uzayda füze denediğini duyurdu

Rusya'nın bu hamlesini 'sorumsuzca ve tehlikeli' olarak nitelendiren Price, enkaz alanının Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) için bir tehlike oluşturduğunu da sözlerine ekledi:

"Bu test, ISS'deki astronotlar ve kozmonotların yanı sıra diğer insanlı uzay uçuşu faaliyetleri için riski önemli ölçüde artıracaktır. Rusya'nın tehlikeli ve sorumsuz davranışı, uzayın uzun vadeli sürdürülebilirliğini tehlikeye atıyor ve Rusya'nın uzayın silahlandırılmasına karşı çıkma iddialarının samimiyetsiz ve ikiyüzlü olduğunu açıkça gösteriyor.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...