Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Kasım 2021 09:44

ABD Ermenistan ve Azerbaycan sınırındaki çatışmalardan kaygılı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalardan dolayı kaygılı olduklarını dile getirirken tarafları gerilimi azaltmaya çağırdı.

ABD Ermenistan ve Azerbaycan sınırındaki çatışmalardan kaygılı
abd,ermenistan,azerbaycan,çatışma

Azerbaycan ve Ermenistan arasında son zamanlarda şiddetlenen çatışmalar Amerika Birleşik Devletleri'ni kaygılandırdı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, iki ülke arasındaki tansiyonun düşmesi için çağrıda bulundu. Blinken, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

ABD, bugün Ermenistan ile Azerbaycan arasında yoğun çatışma yaşandığına dair raporlardan derin endişe duyuyor. Her iki tarafı da gerilimi azaltmak ve daha fazla tırmanmayı önlemek için acil somut adımlar atmaya çağırıyoruz."

ABD Dışişleri Bakanı, tarafları ayrıca sınır belirleme de dahil olmak üzere tüm önemli sorunları çözmek için doğrudan ve yapıcı bir şekilde ilişki kurmaya çağırdıklarını kaydetti.

ABD Ermenistan ve Azerbaycan sınırındaki çatışmalardan kaygılı
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken

Minsk Grubu Eşbaşkanlarının 15 Kasım'da yaptıkları açıklamaya atıf yapan Blinken, sözlerine şunları da ekledi:

"Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki gerilimin son zamanlarda artması, Dağlık Karabağ ihtilafıyla ilgili veya bundan kaynaklanan tüm sorunların müzakere edilmiş, kapsamlı ve sürdürülebilir bir şekilde çözülmesi gerektiğinin altını çiziyoruz."

AZERBAYCAN ERMENİ SALDIRILARINA CEVAP VERDİ: 10 ERMENİ ASKERİ ÖLDÜ

Şuşa’da Azerbaycan askerlerine saldıran Ermeni çetelere karşı Kelbecer-Lâçin hattında başlatılan operasyon kapsamında en az 10 Ermeni öldürüldü. Karabağ’da artan Ermeni saldırları ve sınır boyu yaşanan ihlallere Azerbaycan ordusu başlattığı askeri operasyon ile karşılık verdi.

ABD Ermenistan ve Azerbaycan sınırındaki çatışmalardan kaygılı
Şuşa’da Azerbaycan askerlerine saldıran Ermeni çetelere karşı Kelbecer, Laçin hattında başlatılan operasyon kapsamında en az 10 Ermeni öldürüldü.

 Azerbaycan Savunma Bakanlığı operasyon kapsamında çok sayıda silah ve yüklü miktarda cephanenin ele geçirildiğini duyurdu. Azerbaycan ordusundan emekli Albay Şair Ramaldanov, Ermenilerin dış unsurlar tarafından kışkırtıldığını ve son saldırıların planlı olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...