Tgrt Haber
06 Haziran 2021 23:24

ABD, F-35 kararını değiştirdi

Defence News’un ABD Savunma Bakanlığı’nın 2022 mali yılı için hazırladığı bütçe talebine dayandırdığı habere göre, Hava kuvvetleri, F-35 jetleri yerine daha fazla F-15EX avcı uçağı istedi.

ABD, F-35 kararını değiştirdi
ABD,F-35,Savaş ucağı,Maliyet,Rapor

Ülkeler, ordularını güçlendirmek için en iyi silahları seçme arayışına giriyor. Savunma sanayi açısından güçlü ülkeler arasında yer alan Amerika'dan son günlerde tartışma konusu olan yeni nesil F-35'lerle ilgili dikkat çeken bir haber geldi. Hava Kuvvetlerinin son birkaç yıl içinde 48 adet F-35 uçağına yetecek kadar kaynak talep ettikleri dikkat çekilen yazıda, ancak bu uygulamanın önümüzdeki yıl askıya alınabileceği, zira Amerikan ordusunun avcı uçağının 2020’li yılların ortalarında çıkması beklenen daha geliştirilmiş sürümünü istediği vurgulandı.

ÇOK SAYIDA KUSUR VAR

Makalede ayrıca ordunun, mevcut F-35 filosunun bakımı için ek olarak 360 milyon dolar talep ettiği, bu paradan 175 milyon doların uçak motorları için 20 güç modülünün alımı için harcanacağı, bunun F-35’lerin hız geliştirirken ortaya çıkan kritik kusurun giderilmesi için gerekli olacağı ifade edildi. ABD’de birçok kez Lokheed Martin şirketinin ürünü olan beşinci nesil F-35 avcı uçağında saptanan çok sayıdaki kusura dikkat çekilmişti.

ABD, F-35 kararını değiştirdi

BÜTÇEYE MALİYETİ 400 MİLYAR DOLAR

Raporda F-35 savaş uçaklarının ‘Block 4’ yazılım ve donanım modernizasyonu çalışmalarının güncellenmesi planının 2 milyar dolarlık ek maliyetin yanı sıra gecikmelere neden olduğuna dikkat çekilmişti. F-35 uçağını geliştirme programı şimdiye kadar ABD bütçesine neredeyse 400 milyar dolara mal oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...