Tgrt Haber
25 May 2021 18:52

ABD Filistin konsolosluğunu yeniden açacak

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ABD'nin Filistin ile ilişkilerine bakan Kudüs'teki konsolosluğun yeniden açılacağını duyurdu.

ABD Filistin konsolosluğunu yeniden açacak
ABD,kudüs,konsolosluk

Amerika Birleşik Devletleri Kudüs’te Filistin’le diplomatik ilişkilerin yürüten konsolosluktaki tekrar açma kararı aldı.
ABD eski başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından Filistin’le diplomatik yürütülen konsolosluk kapatılmıştı. Bu karar sonrasında yıllar sonra ABD’den yeni bir hamle geldi.

ABD KUDÜS’TEKİ KONSOLOSLUĞU YENİDEN AÇACAK

ABD’den yapılan açıklamayı Dışişleri Bakanı Blinken duyurdu. Blinken yaptığı açıklamada Trump döneminde kapatılan konsolosluğun yeniden açılacağını söyledi. Kudüs’teki konsolosluğun Filistin’le diplomatik görüşmelerin yeni bir adımı olarak görülüyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin ABD Kongresi'nden Filistinlilere kalkınma ve ekonomik yardım için 75 milyon dolar isteyeceğini belirtti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...